Νέες γερές βάσεις συνεργασίας μεταξύ ΟΚΠΑΠΑ και Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Βάσεις στενής συνεργασίας μεταξύ του ΟΚΠΑΠΑ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα μπουν το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά από πρόταση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σοφίας Μαρκούλα.

Όπως εξήγησε η ίδια τόσο στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, Δημήτρη Πάνου, όσο και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ,  γίνεται αντιληπτή η ανάγκη ανάπτυξης κοινού μοντέλου αντιμετώπισης των προβλημάτων των συμπολιτών μας, που θα συγκεράσει το κοινωνικό-υποστηρικτό μοντέλο με το ιατρικό-επιστημονικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μαρκούλα ανέπτυξε την πρότασή της για τη δυνατότητα συνεργασίας των δομών του ΟΚΠΑΠΑ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη.

Πιο συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΚΠΑΠΑ θα επιζητήσει τη διασύνδεση των δομών της  κοινωνικής υποστήριξης που διαθέτει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με τη Σχολή των Επιστημών Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή  αποφασίστηκε η αναζήτηση άμεσης υποστήριξης των δομών άνοιας και ΑμεΑ του ΟΚΠΑΠΑ (συμβουλευτικός σταθμός ,ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ) από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, της οποίας είναι μέλος η κα Μαρκούλα, έτσι ώστε να υπάρξει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων που είναι ενταγμένα στις συγκεκριμένες δομές, καθώς επίσης και των οικογενειών τους, ώστε να αξιοποιηθούν τόσο οι δυνατότητες της κοινωνικής-υποστηρικτικής φροντίδας που παρέχει ο ΟΚΠΑΠΑ,  όσο και η επιστημονική-ιατρική φροντίδα, που μπορεί να παράσχει η Νευρολογική κλινική του ΠΓΝΙ.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να υποστηριχθούν ουσιαστικά και να ωφεληθούν τόσο οι συμμετέχοντες στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ όσο και οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας.

Η παράταξη, σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ να στηρίξει την πρόταση αυτή και να προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια πρωτοβουλία και δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να εργάζεται και να προτείνει δράσεις με κοινωνικό πρόσημο υποστηρίζοντας του συμπολίτες αλλά και τις δομές του δήμου.