Νύχτα αγωνίας στην Κέρκυρα – Υπό εκκένωση 15 οικισμοί στη βορειοανατολική πλευρά – Εγκαταλείπουν δια θαλάσσης

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των αρχών στην Κέρκυρα καθώς τα πύρινα μέτωπα κινούνται ανεξέλεγκτα στο βόρειο τμήμα του νησιού με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει αργά το βράδυ της Κυριακής μηνύματα με το 112 για εκκενώσεις σε πάνω από δεκεπέντε περιοχές του νησιού.

Η φωτιά πλησίαζε και τους τουριστικούς οικισμούς Βιγγλατούρι και Νησάκι. Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία κάλεσε όλους τους κατοίκους αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες που παραθερίζουν στις περιοχές αυτές, να εκκενώσουν τους προαναφερόμενους οικισμούς και να κατευθυνθούν νοτιότερα προς Μπαρμάτι.

 

Παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσαν ημερόπλοια για την απομάκρυνση των κατοίκων δια θαλάσσης ενώ έντονη ήταν και η κινητοποίηση της Αστυνομίας για την εκκένωση των περιοχών.

Νωρίς το απόγευμα με μήνυμα της η Πολιτική Προστασία, κάλεσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια και Σινιές να εκκενώσουν προς Κασσιόπη.

Λίγο πριν τις 23.00 στάλθηκαν ακόμα δύο μηνύματα από το 112 για την άμεση εκκένωση δέκα περιοχών: Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα, Καβαλλέραινα, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκοκκύλας.

 

messages-0

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα η οποία καίει σε μέτωπο χιλιομέτρων. οι δυνάμεις αυτές ενισχύθηκαν το βράδυ της Κυριακής με πυροσβέστες που έφτασαν από Πρέβεζα, Αρτα, Ιωάννινα.

5935851
5935838
5935854
Fotia-Voreia-Kerkyra-7
Fotia-Voreia-Kerkyra-10

 

protothema.gr