Ο Ευθύμιος Λέκκας αποκαλύπτει τη διαχρονική αμέλεια πίσω από την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλάει για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα και επισημαίνει ότι υπήρχαν προβλήματα εδώ και 15 χρόνια που ήταν γνωστά…

Πίσω από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα, μια διαχρονική αμέλεια 15 ετών. Αυτό προκύπτει από τα λόγια του προέδρου του ΟΑΣΠ. Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας και πως το κακό έγινε κατά τη διαδικασία κατεδάφισης. Οι εικόνες στο σημείο παραπέμπουν στον φονικό σεισμό στο Αίγιο το 1995 με τους διασώστες να ψάχνουν για ένα σημάδι ζωής, κάτω από τα χαλάσματα.

Πιο αναλυτικά, ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε για την γέφυρα που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε στην ΕΡΤ, ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς.

«Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες», ανέφερε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

newsit.gr