Ο Γιαννιώτης που ξετρελαίνει τους Βέλγους με παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις

Όπου κι αν ψάξεις στον κόσμο, θα συναντήσεις Ηπειρώτες να μεγαλουργούν και να κάνουν περήφανη την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο κέντρο των Βρυξελλών όπου ένας Γιαννιώτης κάνει τους Βέλγους να τρελαίνονται για τα παραδοσιακά, ελληνικά προϊόντα που τους προσφέρει. Στέκονται υπομονετικά στην ουρά και να περιμένουν να εισέλθουν στο κατάστημα ώστε να πάρουν σπανακόπιτες, τυρόπιτες, καφέ και γλυκά made in Greece. «To Meli» βρίσκεται στο κέντρο των ΒρυξελλώνΗ ελληνική «καρδιά» της πόλης, το μαγαζί όπου το 99% των προϊόντων είναι ελληνικά θυμίζει στους Έλληνες που ζουν στη βελγική πρωτεύουσα την πατρίδα τους ενώ παράλληλα συστήνει σε όσους το επισκέπτονται γεύσεις από τη χώρα μας.

Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του ο Φίλιππος Ιωάννου δηλώνει «ερωτικός μετανάστης» καθώς αποχαιρέτησε τα Γιάννενα την πόλη που μεγάλωσε έτσι ώστε να ζήσει στις Βρυξέλλες με τη γυναίκα της ζωής του και να κάνουν τη δική τους οικογένεια, όπως αναφέρει το newsbeast.gr

Μαζί με τον φίλο του Γιώργο Πάτκο δημιούργησαν το Meli, μία καφετέρια, φούρνο – ζαχαροπλαστείο με γεύση… ελληνική.

«Από το 2014 που ήρθα στις Βρυξέλλες μέχρι και το 2016 εργαζόμουν τον ιδιωτικό τομέα. Είχα ήδη γνωρίσει στο μαγαζί που δουλεύαμε και οι δύο, τον Γιώργο. Αποφασίσαμε να γίνουμε συνέταιροι και έτσι πήραμε αρχικά το Kosmos, ένα καφέ στην Place Jourdan το οποίο κρατήσαμε για περίπου πέντε χρόνια ενώ μετά το δεύτερο έτος προστέθηκε ως συνέταιρο ένας ακόμη φίλος μας ο Κωνσταντίνος Ντιναλέξης. Η αρχή ήταν δύσκολη αλλά τα καταφέραμε» επισημαίνει στη συνέντευξή του στο newsbeast.

Εστιάζοντας στη ζωή στις Βρυξέλλες ο Φίλιππος Ιωάννου τονίζει πως είναι ωραία αλλά ξεκαθαρίζει πως πάντα υπάρχει η νοσταλγία για την Ελλάδα. «Το φοβερό εδώ είναι ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Ευρώπης και σαφώς μπορείς πιο εύκολα να κάνεις πολλά ταξίδια. Βέβαια σου λείπει σαφώς η χώρα σου η Ελλάδα, οι φίλοι και η οικογένεια» αναφέρει.

«Κάποια στιγμή θέλω πολύ να επιστρέψω με την οικογένεια μου στην Ελλάδα αλλά όταν φτιάξουν τα πράγματα στην οικονομία για να έχουμε καλύτερες επιλογές και μια πιο άνετη ζωή. Έχουμε όμως πράγματα ακόμη να κάνουμε εδώ οπότε για την στιγμή δεν το σκεφτόμαστε. Θέλουμε με τους συνεργάτες μου να αναπτύξουμε τα μαγαζιά μας κι άλλο αλλά πρώτα από όλα έχουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορονοϊού που είναι το μεγάλο πλήγμα για όλους μας» δηλώνει κλείνοντας.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο Newsbeast ο Φίλιππος Ιωάννου