Οι Financial Times εξυμνούν την ομορφιά των χωριών του Ζαγορίου

Για τον Βοϊδομάτη, το καλό παραδοσιακό φαγητό, την ηρεμία, τη φύση και τους φιλόξενους ανθρώπους και άλλους τόσους λόγους αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ζαγόρι, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στο εκτεταμένο αφιέρωμα που κάνει η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην Αρίστη, το Πάπιγκο, το Μονοδένδρι αλλά και όλα τα Ζαγοροχώρια που σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες αν τα επιλέξεις για διακοπές. Δεν παραλείπει να μιλήσει για το φημισμένο Φαράγγι του Βίκου αλλά και τον ποταμό Βοϊδομάτη με τα κρυστάλλινα νερά. Εκεί υπάρχουν και διαδρομές για πεζοπορία, τονίζει.

Από το πλάνο δεν θα μπορούσε να λείπει και η Δρακόλιμνη της Τύμφης με την σπάνια ομορφιά αλλά και τη Σκάλα του Βραδέτου. Ομορφιές που θα δει από κοντά όποιος επισκεφθεί την περιοχή, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

“Δελεαζόμαστε από τον ήχο του νερού, που αντηχεί μέσα από το φαράγγι με τα απότομα βράχια” είναι μια από τις περιγραφές του άρθρου που μεταφέρει την εικόνα της φύσης στο πανέμορφο Ζαγόρι. 

Και φυσικά από το αφιέρωμα δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο γαστρονομικό ταξίδι που μπορεί να κάνει κανείς εκεί, δοκιμάζοντας παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις. Οι Financial Times εξυμνούν το Ζαγόρι ως έναν από τους προορισμούς της Ελλάδας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος…