Όλγα Γεροβασίλη: Πάλι ανύπαρκτη η Άρτα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών δυστυχώς δεν έκρυβε καμία έκπληξη.

Ούτε ότι έγινε δίκην προεκλογικού πυροτεχνήματος, ούτε ότι αφορά πολύ λιγότερες θέσεις από αυτές που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ούτε ότι για όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι μόλις 25, ούτε ότι για την Άρτα δεν υπάρχει ούτε μία θέση.

Και δεν προξενεί καμία έκπληξη αυτό το γεγονός, διότι από την στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, συνέχισε τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., πριν το 2015: Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ειδικότερα για την Άρτα, οι κυβερνώντες έκλεισαν τα αυτιά τους στις κραυγές αγωνίας του υγειονομικού προσωπικού για τις πολλαπλές συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις ειδικευμένων ιατρών, που έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να μάχονται, υπερβάλλοντας εαυτούς, στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής εξάντλησης, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η προσωπική τους ασφάλεια όσο και των ασθενών.

Αυτή άλλωστε είναι η εμμονική προσήλωση του συστήματος Μητσοτάκη: Η απέχθειά τους προς κάθε τι το δημόσιο, προς κάθε τομέα όπου η ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι ο καθοριστικός παράγοντας και όχι το κέρδος.

Κι έτσι, αυτή τη στιγμή, από τις 95 οργανικές θέσεις, υπηρετούν μόλις 67 ειδικευμένοι ιατροί, από τους οποίους περίπου 10 θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα δύο χρόνια.  Με αποτέλεσμα πολλές κλινικές να δουλεύουν σε καθημερινή βάση με προσωπικό ασφαλείας στις βάρδιες, τμήματα να έχουν κλείσει καθώς έμειναν χωρίς ιατρούς και άλλα να έχουν μειώσει τη δραστηριότητά τους.

Όμως, ας μη γελιούνται. Δεν θα τα καταφέρουν. Οι πληγές που αφήνουν σύντομα θα αναταχθούν, όπως έγινε και μετά την προηγούμενη καταστροφική για το ΕΣΥ διακυβέρνηση της ΝΔ. Η επόμενη κυβέρνηση θα ξαναδώσει στο Νοσοκομείο μας τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, καθιστώντας το πάλι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας.

Όσο και αν προσπαθούν να το καθυστερήσουν, ο ελληνικός λαός θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Και αυτό πλέον δεν αποτελεί για κανέναν έκπληξη.