Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα (Βίντεο)

«Το κύμα της νίκης που υψώνεται από εδώ στα Ιωάννινα θα φέρει μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε το απόγευμα σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε κάνει πολλές συγκεντρώσεις σε αυτή την αίθουσα, αυτή όμως είναι μακράν η μεγαλύτερη. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, στέλνουν σήμερα το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Από αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, υψώνεται το κύμα της νίκης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι είναι «ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλες τις εστίες που κρατούν την πατρίδα μας πίσω.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ την επόμενη τετραετία είναι η αυξηση των μισθών και των εισοδημάτων. Δεσμεύομαι προσωπικά για τον στόχο αυτό είπε χαρακτιρστικά και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι από το 2019 και μετά επιδόθηκε σε υγειονομικό και εθνικό σαμποτάζ με την στάση που κράτησε στην πανδημία και την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεύτερη φορά στη συμφορά δεν θα υπάρξει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση ότι «στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα διαμαρτυρίας». Παράλληλα εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Μαζί θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του: «Είναι αλήθεια πως εδώ και 4 χρόνια περάσαμε ως χώρα και ξεπεράσαμε πολλά. Μαζί βιώσαμε και στιγμές οδυνηρές όπως στα Τέμπη. Είναι δοκιμασίες που αποκάλυψαν διαχρονικά κενά και αδυναμίας, νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και πρόλαβε να μας εκδικηθεί πριν το ξεριζώσουμε κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική τη μάχη εναντίον του.

Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες εκείνες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω. Θα το κάνουμε μαζί. Θα υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Όλες αυτές οι αντιξοότητες που μας έτυχαν δεν μας λύγισαν γιατί η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις. Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία, την εργασία. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην αναγνωρίζει ότι η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του. Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν γνωρίζει ότι η Πολιτεία πλήρωσε τους μισθούς για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας.

Στρέψαμε το βλέμμα μας πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Είμαστε και η υπεύθυνη ΝΔ γιατί όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία».

Η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην υλοποίηση των δεσμέυσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ. «Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε. Το πρώτο που είχα πει ήταν ότι θα ανατάξουμε την οικονομία. Σας είπα τότε ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία όσα στέρησε από αυτήν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα πει ότι θέλω κοινωνία ενωμένη, ότι πρέπει να βγει επιτέλους η οικονομία από την καθήλωση και είχα δεσμευτεί ότι θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και ότι θα βρεθούμε απέναντι στο διχασμό και την πόλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.