Όταν Νίκος Ξανθόπουλος και Βάνα Μπάρμπα τραγουδούσαν σε ταινία στην Κόνιτσα (βίντεο)

Ένας από τους πλέον αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή.

Οι περισσότερες από τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε είναι ιδιαίτερα γνωστές ενώ άλλες όχι και τόσο. Μια από αυτές είναι και μια ταινία που γυρίστηκε με φόντο την Κόνιτσα Ιωαννίνων. Ο λόγος για την ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου “Με τον Ορφέα τον Αύγουστο” του 1995 στην οποία πρωταγωνιστούσε και η Βάνα Μπάρμπα.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένα μουσικό συγκρότημα περιφέρεται σε διάφορα πανηγύρια της επαρχίας. Σε κάποιο από αυτά η τραγουδίστρια Ευρυδίκη γοητεύεται από έναν αγρότη και φεύγει μαζί του, για να κάνει δίσκο στην Αθήνα.  Ωστόσο, όταν δεν καταφέρνει να κάνει καριέρα μόνη της όπως την φανταζόταν, επιστρέφει στο συγκρότημα και ανακαλύπτει ότι στη σύνθεσή του έχει προστεθεί ένας μουγκός μουσικός, ο Ορφέας. Ο αγρότης απαγάγει την Ευρυδίκη, αλλά σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα εκείνη θα τραυματιστεί σοβαρά. Ο Ορφέας θα τη βρει και, παίζοντας τη μουσική του, θα προσπαθήσει να την κρατήσει στη ζωή.

Πολλοί Κονιτσιώτες θυμούνται τα γυρίσματα της ταινίας ενώ αρκετοί φαίνονται και σε πολλά πλάνα τα οποία γυρίστηκαν σε κεντρικά σημεία. Δείτε στιγμιότυπα στα οποία ο Νίκος Ξανθόπουλος τραγουδούσε με την Βάνα Μπάρμπα σε διάφορα σημεία της Κόνιτσας…