ΠΑΣ Γιάννινα: Οι σύγχρονοι «Ζωσιμάδες» θα μαγέψουν τα Ιωάννινα!

Το gazzetta.gr λίγες μέρες πριν τον ιστορικό ημιτελικό του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια ακόμη ευχάριστη είδηση που αφορά το γήπεδο του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Oι μέρες που ακολουθούν έως τον ημιτελικό της 28ης Απριλίου είναι ιστορικές και μοναδικές για όλη την πρωτεύουσα της Ηπείρου και τον κόσμο της που… ζει κι αναπνέει για το παιχνίδι αυτό. Όμως τα καλά νέα γύρω από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν σταματούν στην γλυκιά προσμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr είναι σε προχωρημένο στάδιο οι μελέτες για το ολικό λίφτινγκ του σταδίου «Οι Ζωσιμάδες» προκειμένου η ιστορική, αλλά με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα να δώσει την σκυτάλη της σε ένα γήπεδο μοντέρνο, ελκυστικό και εναρμονισμένο με όλα τα «θέλω» της σύγχρονής ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) εποχής!
Ένα στάδιο που έχει ταλαιπωρηθεί κι από τον χρόνο, αλλά και από τις εξαιρετικές δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν πολλούς μήνες του χρόνου στα Ιωάννινα θα… μεταμορφωθεί σε ένα γήπεδο-κόσμημα και το μόνο βέβαιο είναι πως οι μακέτες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το gazzetta, θα προκαλέσουν ενθουσιασμό στους χιλιάδες φίλους του Ηπειρώτικου συλλόγου!
Συγκεκριμένα η μεγάλη αλλαγή ξεκινά από το γεγονός πως η μελέτη προβλέπει πλέον όλες τις κερκίδες του γηπέδου να είναι σκεπασμένες με νέα στέγαστρα! Η βροχή που διαχρονικά είναι ένα φαινόμενο που αποτελεί… σημείο κατατεθέν της πόλης θα πάψει πια να αποτελεί πρόβλημα για τον φίλαθλο, όποια θύρα κι αν επιλέξει να παρακολουθεί τους αγώνες.
Ακόμα προβλέπονται καθολικές παρεμβάσεις στο χλοοτάπητα (επίσης διαχρονικό βάσανο για την ίδια την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα), στον φωτισμό (υπερσύγχρονα LED φώτα, που συναντάς στα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα) καθώς και αισθητική παρέμβαση στους εξωτερικους και εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.
Όμως στην σύγχρονη εποχή όπου και οι οικολογικές ευαισθησίες δεν λείπουν από κανένα σύγχρονο έργο, δεν θα μπορούσαν οι ανανεωμένοι «Ζωσιμάδες» να λείπουν από αυτό το… ραντεβού! Ένα υψηλού επιπέδου βιοκλιματικό κτήριο που θα αντικαταστήσει τα παλιά αποδυτήρια είναι αυτό που θα κάνει επίσης την μεγάλη διαφορά. Όχι μόνο αισθητικά και οικολογικά, αλλά και ουσιαστικά. Με τον τρόπο αυτό στο γήπεδο θα προστεθούν νέοι χώροι με σύγχρονα αποδυτήρια αλλά και γυμναστήρια που αποτελούν απαραίτητα εφόδια για κάθε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους αλλά και την επιθυμία να αλλάξει επίπεδο.
Βεβαίως επειδή ζητούμενο είναι και η διασκέδαση του φιλάθλου που δίνει το παρών στο γήπεδο, αλλά και ενισχύει οικονομικά την ομάδα, η μελέτη του νέου γηπέδου φροντίζει να «αποζημιώνει» με τον τρόπο της την λατρεία που έχουν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα για τον «Ταύρο». Το πλάνο περιλαμβάνει σύγχρονο εστιατόριο, καφετέρια αλλά και μπουτίκ με άμεση θέα προς τον αγωνιστικό χώρο ώστε να μπορεί κανείς με τον τρόπο αυτό να παρακολουθεί και τους αγώνες.
Φυσικά επειδή τόσο η ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και του αθλητικού κομματιού της πόλης είναι πλούσια, θέση στην μελέτη έχει και το μουσείο. Θα πρόκειται για έναν χώρο λειτουργικό, σύγχρονο, επισκέψιμο όπου ακόμη και μαθητές των Ιωαννίνων και γενικότερα του νομού θα μπορούν να τον επισκεφτούν ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας να προκύπτουν και νέες γενιές σωστών φιλάθλων με αγάπης προς την ομάδα της πόλης τους!
Συστατικό στην επιτυχία που θεωρούν οι άνθρωποι του ΠΕΑΚΙ πως θα έχει το ολικό «λίφτινγκ» στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και το γεγονός ότι επικεφαλής της μελέτης είναι ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Νικόλαος Σιαπκαράς, που όσο αφορά την ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι γνωστός από τα πρότζεκτ τόσο του γηπέδου στον Βοτανικό, όσο και αυτό της Τούμπας.
Ο κ. Σιαπκαράς όλο αυτό το διάστημα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να προσαρμόσει τις μεγάλες αλλαγές στους… νέους «Ζωσιμάδες» με τους υπάρχοντες πολεοδομικούς κανόνες.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελης Κολόκας (μαζί με τους συνεργάτες του πιστώνεται την γενικότερη αλλαγή εικόνας σε όλες τις αθλητικές δομές της πόλης) επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο ολιστικής ανάπλασης των Ζωσιμάδων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το διάστημα μετά το Πάσχα αναμένεται να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Αυτές που θα δώσουν μεγαλύτερη χαρά στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα που έτσι κι αλλιώς ήδη βιώνουν την δική τους… Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς όμως πάθη. Μόνο με χαρά, όνειρα και προσμονή.