Πορεία με τα σχολικά λεωφορεία στα Γιάννενα – Διαμαρτυρία από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους μετά και την 4μηνη καθυστέρηση των πληρωμών τους από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Κινητοποίηση με τα σχολικά λεωφορεία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Περιφέρειας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

“Μετά από πολλές  συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον φορέα υλοποίησης ΕΕΤΑΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και «Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» καταγγέλλουμε τα εξής:

  1. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με τετράμηνη καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας  αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία (φορολογικές, ασφαλιστικές} και προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους. 

   ΟΧΙ άλλο εμπαιγμό!!

  1.  Οι διαδικασίες εφαρμογής του ηλεκτρονικού παρουσιολογίου από 1-1-2022 , με την κάρτα που θα εκτυπώσει η μανούλα και θα σκανάρει καθημερινά στην είσοδο και στην έξοδο από το σχολείο ή το σχολικό λεωφορείο η παιδαγωγός, δε βρίσκουν σύμφωνους εκτός από τους ιδιοκτήτες των βρεφονηπιακών σταθμών και τους περισσότερους από το παιδαγωγικό προσωπικό και τους/τις συνοδούς σχολικών λεωφορείων, ως επίσης και τους ωφελούμενους γονείς που πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά για κάθε παιδί προσωπικούς τους κωδικούς(ΤΑΧΙΣΝΕΤ), καθώς αντίκεινται στις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΟΧΙ στις  περικοπές στην  αμοιβή  της δομής από την ΕΕΤΑΑ , αν μια μανούλα λόγω ιώσεων  ή της πανδημίας covid 19  ,αποφασίσει να μην στείλει το παιδί για ένα χρονικό διάστημα στο σχολείο, διότι το προσωπικό μας εργάζεται όλο το παιδαγωγικό έτος, οπότε έχουμε σταθερές και ανελαστικές υποχρεώσεις έναντι αυτού και του κράτους (π.χ. ΕΦΚΑ ) 

  1.  ΟΧΙ στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» διότι  έχει υποτυπώδεις και αμφιλεγόμενες προδιαγραφές (υποδομές, έλεγχος, παιδαγωγικό πλαίσιο, προσόντα προσωπικού κ.ά.) και δημιουργεί άνιση μεταχείριση και αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε παρόχους των ίδιων υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί – νταντάδες της γειτονιάς).
  2. ΟΧΙ στο  πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για ίδρυση mini παιδικών σταθμών εντός εταιρειών με επιδότηση του κράτους.  Βρίσκει αντίθετους τους ιδιώτες ,οι οποίοι ουδεμία έχουν λάβει επιδότηση. “