Πότε θα ξεκινήσει να χιονίζει στην Ήπειρο

Η πρόβλεψη από τοΕργαστήριο Μετεωρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο. Βροχές το Σάββατο και χιονοπτώσεις την Κυριακή. Ισχυρός παγετός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και αργά τη νύχτα προς την Κυριακή και στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κυρίως στην αρχή της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Φεβρουάριο

Μέση θερμοκρασία: 6,1°C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 11,5°C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 1,0°C, Ύψος βροχής: 111,6 mm, Αριθμός ημερών βροχής: 12,4, Μέση νέφωση: 4,7 όγδοα, Επικρατών άνεμος: ΝΑ