Προκήρυξη 6ου Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων & Αγώνα δρόμου 5km 2023

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Αθλητικών Events My Adventure, με την θεσμική στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου και υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, τον 6ο Ημιμαραθώνιο αγώνα στα Ιωάννινα (21.097,5μ) και τον παράλληλο αγώνα των 5 χλμ (Entry Race).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 14 Μαΐου 2023 .

Σημείο Εκκίνησης – τερματισμού: Πλατεία Μαβίλη (Λίμνη Παμβώτιδα).

Ώρα εκκίνησης: Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 09.30 πμ

Ώρα εκκίνησης : Αγώνας 5km: 09:40 πμ

1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ιωαννίνων είναι ίσως ο ταχύτερος αγώνας 21km επειδή δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες (άνεμο, υψηλή θερμοκρασία) και έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Παράλληλα χαρίζει στους δρομείς μοναδική θέα χάρη στη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο, ενώ θα λειτουργούν πέντε (5) σταθμοί τροφοδοσίας.

Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο είναι οι 2.30 ώρες (150΄) και για τα 5km 1 ώρα (60΄). Μετά το πέρας της παραπάνω χρονικής περιόδου, οι αθλητές θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα υπάρχει με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση, στο ενδιάμεσο και στον τερματισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση οι δρομείς να φορούν το ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης μαζί με το νούμερό τους για την έγκυρη χρονομέτρησή τους.

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τα 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023.

Οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τα και 5.000μ. θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

 • Για να συμμετάσχει δρομέας στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της
  ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στον Αγώνα Δρόμου των 5.000μ. θα πρέπει να έχει
  συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
 • Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο info@ioanninahalfmarathon.gr ή να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα του αγώνα: https://ioanninahalfmarathon.gr/registration  και η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (κάρτα ανάληψης μετρητών) στο site της My Adventure, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank

β. Αυτοπροσώπως στο κατάστημα αθλητικών ειδών FIFTH ELEMENT (Δαγκλή 2 & Παπάζογλου, Ιωάννινα)

Είδη εγγραφών

Οι  εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη  φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του. Οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο – πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι
ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια,
εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες
ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική
εγγραφή είναι 3 ευρώ ανά άτομο στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα δρόμου 5.000μ. και μόνο για το ενισχυμένο πακέτο . Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συνδρομής συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από τον αρχηγό, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να συμπληρώσει στην αίτηση συμμετοχής τα στοιχεία των γονέων/κηδεμόνων τους ώστε να είναι δεκτή η αίτηση τους, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

Για την ηλεκτρονική παραλαβή της φόρμας ομαδικής εγγραφής οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την σύνταξή της αλλά και για την κατάθεση των χρηματικών ποσών [υπεύθυνοι ομαδικών εγγραφών Βασιλική Τσούνη (Γραμματέας) τηλ. 6977427182Οδυσσέας Κουκέσης (Αναπ.Γραμματέας) 6974077599]

3. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συνδρομής συμμετοχής ανά Αγώνα Δρόμου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Αντίτιμο πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 15€ 12€
5.000μ. 15€ 12€

Τα πακέτα συμμετοχής είναι τα εξής:

6ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος 15€ ενισχυμένο πακέτο (PLUS) με επίσημο t-shirt του αγώνα σε μέγεθος επιλογής του δρομέα 10€ απλό πακέτο (BASIC)
Αγώνας 5km (Entry Race) 15€ ενισχυμένο πακέτο (PLUS) με επίσημο t-shirt του αγώνα σε μέγεθος επιλογής του δρομέα 10€ απλό πακέτο (BASIC)

 

4. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του και πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση θανάτου, τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής τόσο κατά την προσέλευση, διάρκεια ή αποχώρησή του από αυτή.

5. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει θεσμοθετήσει τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών και αθλητριών για τον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τον αγώνα δρόμου 5.000μ.

21km

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Άνδρες έως 39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60 ετών και άνω
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών
 • Γυναίκες έως 39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50-59
 • Γυναίκες 60 ετών και άνω

 

5km

 • Γενική Κατηγορία Ανδρών
 • Άνδρες έως 39
 • Άνδρες 40-49
 • Άνδρες 50-59
 • Άνδρες 60 ετών και άνω
 • Γενική Κατηγορία Γυναικών
 • Γυναίκες έως 39
 • Γυναίκες 40-49
 • Γυναίκες 50-59
 • Γυναίκες 60 ετών και άνω

Για όλες τις κατηγορίες ισχύει η απαίτηση της παρουσίας τουλάχιστον 6 αθλητών για την νομιμοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι αθλητές και αθλήτριες εμπίπτουν στην προηγούμενη κατηγορία.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα βραβευτούν ως νικητές στη Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευθούν στην ηλικιακή τους κατηγορία.

 • Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς.
 • Δίπλωμα Συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς με το ονοματεπώνυμο και τον χρόνο επίδοσης θα δίδεται ηλεκτρονικά από το site της διοργάνωσης και την εταιρεία «My Adventure», που έχει την τεχνική υποστήριξη του αγώνα.

6. ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές για τους νικητές στον αγώνα των 21km θα ξεκινήσουν στις 11:45ω και οι απονομές για τους νικητές στα 5km στις 12:00ω στην Πλατεία Μαβίλη, όπου και το σημείο τερματισμού. Παρακαλούνται οι δρομείς που θα διακριθούν στις κατηγορίες να παραμείνουν στον χώρο απονομών προκειμένου να παραλάβουν το έπαθλό τους.

7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@ioanninahalfmarathon.gr

Επίσημο site αγώνα: https://www.ioanninahalfmarathon.gr

Facebook: www.facebook.com/ioanninahalfmarathon

Facebook: https://www.facebook.com/SDIOANNINON/

Τηλ. 6908383781 (Τσίμαρης Ευάγγελος , Πρόεδρος Σ.Δ.Ιωαννίνων)

6971689768 (Βάσω Βαλάκου, εκπρόσωπος εταιρείας MY ADVENTURE O.E.)

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και η πόλη των Ιωαννίνων σας περιμένουν,

Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!