Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια και στο νομό Ιωαννίνων – Αναλυτικά η πρόγνωση

Στον κίνδυνο για τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι οι έντονες βροχές θα έχουν μακρά διάρκεια ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα.

Όσον αφορά την Ήπειρο και σύμφωνα με την πρόγνωσή του:

Την Παρασκευή ο καιρός χαλάει σε όλη την χώρα με βροχές και χιόνια. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στις δυτικές περιοχές με τις χιονοπτώσεις ακόμη και στα 800 μετρα. Η θερμοκρασία στους 14 στα κεντρικά, στους 9 έως 14 στα βόρεια, στους 17 στα νότια.

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε επίσης βροχές και χιονοπτώσεις ακόμη και στα 600 – 700 μέτρα στην Ήπειρο και στα Γιάννενα. Η θερμοκρασία στους 14 στα κεντρικά, στους 6 με 12 στα βόρεια και στους 17 στα νότια.

Αναλυτικά για τον νομό Ιωαννίνων η πρόβλεψη από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Για αύριο Πέμπτη αναμένονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ, μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να σημειώνεται στο τέλος της ημέρας.

Για την Παρασκευή αναμένονται έντονες βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις σε υψόμετρα>800 μέτρων. τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και κατά την διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες κατά διαστήματα. Νέα επιδείνωση το βράδυ προς την αλλαγή της ημέρας με ισχυρές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΝΔ, και από το απόγευμα ΝΑ, ασθενείς. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.