Σε κόκκινο συναγερμό η Άρτα: Ράντζα στο νοσοκομείο

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Άρτας και δυσκολεύει συνεχώς με την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη η κατάσταση είναι απελπιστική. Αναλυτικά αναφέρει:

“Οι ολέθριες συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αλώβητη την περιοχή μας. Η Άρτα προστέθηκε με «βαθύ κόκκινο» χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας και το Νοσοκομείο της κυριολεκτικά ασφυκτιά.

Οι ελλείψεις τεράστιες, διαθέσιμα κρεβάτια δεν υπάρχουν, ράντζα παντού. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε απελπιστική κατάσταση, εξουθενωμένοι από τις συνεχείς εφημερίες και από τη συνεχή πίεση, καθώς τρεις πνευμονολόγοι καλούνται να υπερβούν τα ανθρώπινα όρια και τέσσερις παθολόγοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες νοσηλείας Covid ασθενών σε δύο κλινικές Covid, αλλά και μη Covid στην Παθολογική Κλινική που είναι πλέον διάσπαρτη σε όλο το Νοσοκομείο.

21 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, μετά από 11 διαγγέλματα δίχως ίχνος αυτοκριτικής και 3 ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, όπου με απίστευτη ελαφρότητα πανηγυρίστηκε η «νίκη» κατά του κορωνοϊού, μετά από 3 καμπάνιες διασπάθισης δεκάδων εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος που κατευθύνθηκαν προς Μέσα Μαζικής Ωραιοποίησης, η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη στη χώρα μας, που, εδώ και μήνες, κατέχει τα θλιβερά πρωτεία στην Ευρώπη στον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ο τραγικός Οκτώβρης έδωσε τη θέση του σε έναν εφιαλτικό Νοέμβρη, με καθημερινές εκατόμβες νεκρών.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Και οι υπεύθυνοι πρέπει να τις αναλάβουν. Να εγκαταλείψουν την εκτός πραγματικότητας αυτάρεσκη στάση τους και να στηρίξουν έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας. Να συνειδητοποιήσουν ότι τα αλαλούμ μέτρα, που κάθε τόσο ανακοινώνουν, όχι μόνο δεν έχουν αντίκρισμα, αλλά επιτείνουν τη σύγχυση και τη δυσπιστία, δίνοντας τροφή στους αρνητές του ιού. Να υπάρξει άμεσα αλλαγή στρατηγικής, ο κος Μητσοτάκης να προχωρήσει στη λήψη των επτά ουσιαστικών μέτρων που τον κάλεσε να πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για την ανάσχεση της πανδημίας.

Εμείς, για ακόμη μια φορά, καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και τους πολίτες να προφυλάξουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Με εμβολιασμό, αλλά και με την πιστή και απαρέγκλιτη χρήση των μέσων προστασίας από τον ιό.”