Σπύρος Ριζόπουλος: «Ο δρόμος Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά είναι ένα φτηνό προεκλογικό βεγγαλικό»

Για τον δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά τοποθετήθηκε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος σε συνέντευξή του.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στο δρόμο «Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά», ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου αφού ξεκαθάρισε ότι η δημοπράτηση αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023, έκανε λόγο για ένα φτηνό προεκλογικό βεγγαλικό.

«Αυτά που ακούμε μου θυμίζουν ανάλογες προεκλογικές υποσχέσεις, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια για τον ΒΟΑΚ και όταν ο Σουφλιάς ανακοίνωσε το Καστέλι το 2008.

Είναι ένα φτηνό κόλπο που κοροϊδεύει τους πολίτες. Η χρηματοδότηση είναι στον αέρα, ενώ για τα περιβαλλοντικά η διαβούλευση τελειώνει τον Μάρτη. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το τεύχος δημοπράτησης. Άρα θα έχουμε παράταση στις ημερομηνίες », τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν πρέπει πια να μιλάμε για δρόμο «Ιωάννινα – Κακαβιά», αλλά για «Ιωάννινα – Καλπάκι», αφού το υπόλοιπο κομμάτι θα είναι ο ίδιος δρόμος που υπάρχει σήμερα, λίγο πιο φαρδύς και σύμφωνα με τη δημοπράτηση ως προαίρεση.

«Όλα έγιναν σε συνεννόηση με την Περιφερειακή αρχή. Δεν καθυστέρησα εγώ 15 χρόνια το έργο, ούτε ευθύνεται κανείς παρά μόνο ο Περιφερειάρχης για τον 1,5 χρόνο που χάθηκε ισχυριζόμενος ότι θα ολοκληρώσει εκείνος τις μελέτες. Αν δεν είχε χαθεί αυτό το χρονικό διάστημα σήμερα θα είχε ολοκηρωθεί η δημοπράτηση. Αντ’ αυτού έχουμε μόνο  αναρτήσεις στα social media γιατί κάτι θα πρέπει να πει και ο πρωθυπουργός όταν θα έρθει για πολλοστή φορά στα Γιάννενα και μαζί με αυτόν και οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ.», κατέληξε ο κ Ριζόπουλος.