Σταμάτης Τζίτζας: Ένας σούπερμαν στο Real Estate

Ο Σταμάτης Τζίτζας είναι η απόδειξη πως τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε μία επιτυχημένη καριέρα και στην στοχοπροσήλωση της αυτοβελτίωσης και την εκγύμναση.

Έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του bodybuilding, διανύει μία λαμπρή επαγγελματική πορεία στο χώρο του real estate ενώ ασχολείται δυναμικά με την υποκριτική και το μοντέλεινγκ.

Πώς μπορεί κάποιος να συνδυάσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο Real Estate με μία άριστη γυμναστηριακη εικόνα αλλά και την υποκριτική;

Ο συνδυασμός είναι πολύ δύσκολος ,το Real estate για να πετυχεις θέλει άπλετο χρόνο και συνεχή προσπάθεια ώστε να πετυχεις τους στόχους σου . Ο όγκος δουλειάς δεν σου αφήνει πολλές φορές περιθώρια χρόνου ώστε να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο ,αλλά όταν έχεις μεγαλώσει ως αθλητής από πολύ μικρή ηλικία και έχει γίνει τρόπος ζωής για εσένα η γυμναστική σε συνδυασμό με την διατροφή τότε κοιτάς να εκμεταλλευτείς και το τελευταίο λεπτό της ημέρας σου ώστε να προπονηθείς. Έξαλλου έστω και λίγο είναι καλυτέρα από το καθόλου .Η υποκριτική είναι αγάπη ,είναι πάθος οπότε πολλές φορές αφήνω κάτι πιο πίσω κυρίως το Real estate για να αφοσιωθώ στην υποκριτική.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς πιο σοβαρά και πιο επαγγελματικά με το Fitness και να δημιουργήσεις ένα τέλειο σώμα;

Η Επαγγελματική μου ενασχόληση με το Fitness και κυρίως με την σωματοδομηση ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο……

Από μικρό παιδί ασχολήθηκα με τον αθλητισμό ,ήμουν στην ομάδα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γυμναστικού Συλλόγου στον στίβο ,συνέχισα σε ομάδες ποδόσφαιρου ,μπάσκετ και συγχρόνως δυνάμωνα με βάρη και πολεμικές τέχνες …το πάθος μου για την γυμναστική και έναν υγιεινό τρόπο διατροφής με έφτασε σε ένα εξαιρετικό σημείο σωματικής διάπλασης ,η αυτοβελτιωση μου είχε γίνει στόχος για έμενα οπότε κάποια στιγμή με ανακάλυψε ο Δημήτρης Νικολάου από μια μεγάλη εταιρία καταστημάτων αθλητικών ειδών και μου πρότεινε να κατέβω σε αγώνες σωματοδομισης (bodybuilding) στην κατηγορία physique……Η πρώτη διάκριση ήρθε το 2014 με 1η θέση στην κατηγορία μου ,ακολουθησε άλλη μια πρωτιά το 2015 και ολοκλήρωσα με την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας NAC στο Αμβούργο της Γερμανίας το 2016

Τι είναι πιο δύσκολο να πείσεις κάποιον να αγοράσει ένα σπίτι ή να πείσεις κάποιον πώς το τέλειο σώμα χρειάζεται προσπάθεια και γυμναστική;

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα ,στο πρώτο πρέπει να καλυφτεί μια ανάγκη ,ανάγκη για στέγη ,ανάγκη για επένδυση , σκοπός είναι να καλύψεις στους μελλοντικούς αγοραστές το σύνολο των αναγκών τους με βάση την ισχύουσα κατάσταση στην αγορά του real estate.Είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία η όποια περιέχει οικονομικούς όρους ,νομικά κωλύματα ,διαδικαστικά προβλήματα εν γένει …..οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πείσεις κάποιον να αγοράσει ένα ακίνητο αλλά να μπορέσεις να βρεις αυτό θα καλύψει τις ανάγκες του.

Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσεις το όπλο της ψυχολογίας και να δώσεις στον ασκούμενο να καταλάβει ότι για να πετυχει το ‘’ τέλειο σώμα’’ πρέπει να αλλάξει τον συνολικό τρόπο ζωής του και διατροφής του .Έξαλλου ένα άριστο αποτέλεσμα προϋποθέτει πειθαρχία ,πιστή στον στόχο και ‘’θυσίες’’. Η συνειδητοποίηση ανάγκης αλλαγής του τρόπου ζωής είναι μακράν μια πιο δύσκολη διαδικασία .

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το Real Estate;

Η Ενασχόληση μου με το Real Estate ξεκίνησε το 2007 από μια αγγελία . Στην αναζήτηση μου για εύρεση εργασίας απευθύνθηκα σε μια εταιρία ακίνητης περιουσίας ,Κάναμε κάποια σεμινάρια σε αρχικό στάδιο ,αλλά τελικά την απέρριψα μετά από σύντομη σκέψη καθότι δεν με ικανοποιούσε σε βασικά σημεία η πρόταση τους .Το ευτύχημα ήταν ότι κάποιοι άνθρωποι της εταιρίας με ξεχώρισαν στα σεμινάρια και μου έκαναν κάποιες αντιπροτάσεις ώστε να με εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους ,Μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων συμφωνήσαμε και ξεκίνησε ένα ταξίδι πολύ ενδιαφέρον ,με αμέτρητες ώρες δουλειάς αλλά και με εμπειρίες οι οποίες μου έδωσαν τα εφόδια για να εξελιχτώ μελλοντικά και να ανεξαρτητοποιηθώ .

Σήμερα έχω δημιουργήσει την GLOBAL INVESTMENTS η οποία δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλη την Αττική με μια μεγάλη γκάμα ακινήτων , πελατών. και υπηρεσιών.

Πότε πήρες την απόφαση ότι θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά και με την υποκριτική;

Η απόφαση ήρθε ,όταν ωρίμασε μέσα μου η σκέψη και η επιθυμία να εξελίξω το υποκριτικό μου ταλέντο ,έξαλλου η ζωή είναι όλο προκλήσεις ,αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση και αποφάσισα να ασχοληθώ πιο εντατικά …..

Σε αυτό βοήθησε η εμπειρία μου με τον φακό καθότι έχω συμμετάσχει σε παρά πολλά διαφημιστικά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους από την ηλικία των 19 χρονών ,οπότε η άνεση μπροστά στο φακό ήταν δεδομένη ….στην ζωή προτιμώ να κάνω μικρά βήματα αλλά σταθερά και να αντιμετωπίζω την κάθε πρόκληση ξεχωριστά.

Πού υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός το Real Estate στην υποκριτική ή στην επαγγελματική διάσταση της γυμναστικής;

Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και στα τρία ειδή με τα οποία καταπιάνομαι απλά σε διαφορετική κλίμακα …Στο Real Estate έχεις να ανταγωνιστείς ένα τεράστιο όγκο μεσιτικών γραφείων ,επενδυτικών γραφείων ,κατασκευαστικών εταιριών που έχουν εντάξει την μεσιτεία στις δραστηριότητες τους ,επίσης ένα μεγάλο αριθμό παραμεσιτων (παράνομων μεσιτων)οι όποιοι λυμαίνονται την αγορά …..οπότε πρέπει να οπλίζεσαι με ψυχική δύναμη αλλά και περίσσεια γνώση του αντικείμενου για να μπορέσεις να προσφέρεις υψηλού επίπεδου υπηρεσίες για να είσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ο κλάδος της ηθοποιίας είναι και αυτός σκληρός ,εκατοντάδες ηθοποιοί περιμένουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους .Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει οι τηλεοπτικές και θεατρικές παράγωγες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση

Αυτός ο κλάδος σου δίνει την δυνατότητα να εξελίσσεσαι μέρα με την μέρα ,αν δεν είσαι κάλος ,το σύστημα θα σε απορρίψει οπότε οφείλεις να βελτιώνεσαι κάθε μέρα αν θες να πετυχεις.

Ο κλάδος της προπονητικής τα τελευταία χρόνια έχει ανθισει.Δυστυχως με αυτούς που έχουν πραγματικές γνώσεις του αντικείμενου ξεφυτρώνουν και πολλοί με ελλιπείς η και ανύπαρκτες γνώσεις οι οποίοι κυρίως μέσα από τα social media διαφημίζονται και παρασύρουν κόσμο που έχει ανάγκη να στηριχτεί κάπου .Σε αυτό το πλαίσιο ανταγωνισμού καλούμαι να ανταπεξέλθω και να προσφέρω σοβαρή και υπεύθυνη εκγύμναση ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των πελατών και να επιτύχουν τον εκαστοτε στόχο τους . Το Personal training θέλει γνώση ,υπευθυνότητα και να μπορείς να αφουγκραστείς τις ανάγκες του πελάτη.

Ποια ήταν η πιο ωραία επαγγελματική σου συνεργασία στο κομμάτι της υποκριτικής

Έχω κάνει πολλές όμορφες συνεργασίες ,η κάθε μια είχε να μου δώσει και το κάτι διαφορετικό ,η τελευταία μου συνεργασία ήταν μια κοινωνική μεταφυσική κωμωδία στο ΑΝΤ1 + , η ΄΄ΖΩΗ ‘’με ένα cast υπέροχων ηθοποιών όπως η Μαρία Γκαβογιαννη , η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Γιώργος Χρανιώτης ,ο Πάνος Μουζουράκης και πολλοί άλλοι .Εξαιρετική παράγωγη ….σενάριο και σκηνοθεσία η εκπληκτική Δωροθέα Πασχαλιδου και το αποτέλεσμα πιστεύω θα ενθουσιάσει και θα αποζημιώσει το τηλεοπτικό κοινό .

Βεβαίως δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και την τηλεοπτική σειρά ‘’Αν ήμουν πλούσιος ‘’ στο ΑΝΤ1,μια ανατρεπτική κωμωδία με τον Πασχάλη Τσαρούχα , Μπέσσυ Μάλφα, Σω τηρη Καλυβάτση , Κατερίνα Γερονικολού και πολλούς άλλους, η οποία αν και ήταν διαμεσου εποχής COVID παρόλα αυτά μας έδεσε σαν ομάδα και προσωπικά με βοήθησε να εξελιχτώ περαιτέρω στο κομμάτι της υποκριτικής .

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχεις ακούσει μέσα σε γυμναστήριο για το σώμα σου;

Το περίεργο σχόλιο που έχω ακούσει και αστείο είναι ‘’να φέρω γραβιέρα να τρίψω στους κοιλιακούς σου ‘’ από μια κοπελιά υπονοώντας ότι οι κοιλιακοί μου είναι ξυράφια (γέλια) .ομολογώ πρωτότυπο σχόλιο …τα συνήθη σχόλια είναι θαυμασμού, ‘’πως μπορώ να γίνω και εγώ σαν και εσένα’’ και αλλά πολλά ….όλο αυτό σου δίνει μια ηθική ικανοποίηση ότι οι αγώνες ,η πειθαρχία , οι θυσίες που έχεις κάνει αναγνωρίζονται έστω και με αυτόν τον τρόπο …

Ένας άνθρωπος με τέτοιο σώμα πώς καταφέρνει να είναι σωστός στις επαγγελματικές δραστηριότητες του αλλά και να δίνει τον απαραίτητο χρόνο για την εκγύμναση του;

O συνδυασμός πολύωρης εργασίας με γυμναστική είναι πολύ δύσκολος ,πρέπει να έχεις απίστευτα ψυχικά και σωματικά αποθέματα ώστε μετά από 13-15 ώρες δουλειάς να πας γυμναστήριο στις 23:00 με 24:00 το βράδυ και να βγάλεις μια αξιοπρεπή προπόνηση. Είμαι της άποψης ότι τα πάντα είναι στο μυαλό ,όταν ο άνθρωπος θέλει και το επιτρέπει η υγεία του τότε μπορεί να κάνει τα πάντα .Η γυμναστική επίσης σου αποβάλει το άγχος της ημέρας οπότε δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η επομένη μέρα στην εργασία να ξεκινήσει δυναμικά και με καθαρό μυαλό …

Φαντάζομαι ότι μπήκαν και αρκετές προτάσεις για μόντελινγκ;

Υπηρχαν αρκετές προτάσεις ,ξεκίνησα στο χώρο της διαφήμισης και φωτογραφίσεων από μικρή ηλικία στα 19 μου ,γρήγορα εξελίχτηκα συμμετέχοντας σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διαφημιστικά σποτ και ταυτόχρονα κάνοντας μοντελιγκ (πασαρελα)για κάποιους οίκους μόδας στην Ελλάδα .Σε αυτά τα 25 χρόνια πορείας θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που μπόρεσα να περάσω από αυτό στάδιο το οποίο με ωρίμασε και μου απέδειξε ότι στο κάθε τι θέλει προσπάθεια ,επιμονή και υπομονή .

Υπήρξαν ποτέ προτάσεις για ριάλιτι επιβίωσης. Και αν ναι γιατί αρνήθηκες;

Ναι υπήρξε πρόταση για το SURVIVOR ,ένα παιχνίδι επιβίωσης το οποίο όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι είναι στα μέτρα μου θα έλεγα ,είναι μια πρόκληση για εμένα ,έξαλλου στην ζωή μου έχω μάθει να λειτουργώ με πειθαρχία και με όρους επιβίωσης ,οπότε θεωρώ ότι και η έλλειψη φαγητού αλλά και οι εν γένει συνθήκες επιβίωσης στο νησί θα μου έδιναν το ερέθισμα να κάνω τα πάντα ώστε να επιβιώσω αλλά και να βγω νικητής στο παιχνίδι .

Το αγκάθι εκείνη την περίοδο ήταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις ,το REAL ESTATE ήταν σε άνοδο ,και σε καμία τον περιπτώσεων δεν θα μπορούσα να αφήσω πίσω μου η να διακόψω προσωρινά το οικοδόμημα που έχω κτίσει όλα αυτά τα χρόνια , Η καρδία έλεγε SURVIVOR αλλά η λογική έλεγε REAL ESTATE.

Όταν σε βλέπουνε μικρά παιδιά λόγω της σωματικής διάπλασης σε κοιτάνε λίγο σαν σούπερ ήρωα;

Ναι είναι αλήθεια ,σε βλέπουν σαν σουπερ ήρωα ,εξάλλου το προσωνύμιο μου είναι ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ .Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις παιδικές ψυχές να θέλουν να σου μοιάσουν ,να γίνουν ήρωες όταν μεγαλώσουν ,ο θαυμασμός που νιώθουν φαίνεται στα μάτια τους και αυτό σε βάζει σε θέση ευθύνης ώστε να τους μεταλαμπαδεύσεις τις σωστές αξίες ζωής που πρέπει να έχουν ,τα σωστά πρότυπα ώστε να έχουν μια ευτυχισμένη πορεία ζωής

Έχεις σκεφτεί κάποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ότι πρέπει Ίσως στο μέλλον να τις αφήσεις στην άκρη;

Σίγουρα το έχω σκεφτεί και ακόμα το σκεφτομαι ,έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου πως θα ελαχιστοποιήσω κάποιες από τις δραστηριότητες μου ,εξάλλου όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν οι προτεραιότητες μας ,και πρέπει δώσουμε έμφαση σε διαφορετικά κομμάτια της ζωής μας .Προχωραω βήμα στην ζωή ,τι μας επιφυλάσσει το ξέρει μόνο ο θεός αλλά είμαι ευτυχής που έχω καταφέρει να ασχοληθώ με τόσα πράγματα ταυτόχρονα τα τελευταία 25 χρόνια και αυτά τα πράγματα έχουν στεφθει με επιτυχία .

Εξάλλου μέσα από το ρίσκο και τις δυσκολίες βελτιώνεσαι ,ανδρώνεσαι και ξεπερνάς τον εαυτό σου και τα όρια σου.