Στέφανος Ντούσκος: Είχε ζητήσει χορηγία από δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και δεν δέχτηκε καμία

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στον Γιώργο Γκόντζο μίλησε η μητέρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη, Στέφανου Ντούσκου για την μεγάλη επιτυχία του γιου της.

“Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει και εμείς οι ίδιοι πως αισθανόμαστε.Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να πω… Πανευτυχείς. Μας ξημέρωσε κάτι πρωτοφανές για μας.Έχουμε τρελαθεί, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε και εμείς οι ίδιοι”

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη χαρά της η Μαρία Ντούσκου, η μητέρα του Στέφανου Ντούσκου η οποια ξεδίπλωσε τα συναισθήματά της για την τεράστια επιτυχία του 24χρονου γιου της στο μονό σκιφ, με νέο μάλιστα Ολυμπιακό ρεκόρ.

Περιγράφει πώς βίωσε τα ξημερώματα την προσπάθεια του Στέφανου, μέτρο με μέτρο, απόσταση με απόσταση χιλιόμετρο με χιλιόμετρο: “Είχαμε ταχυπαλμία, έλεγα στον άντρα μου δεν θα το αντέξω πάλι. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε. Όρθιοι, περπατάγαμε στο δωμάτιο εδώ και εκεί. Λέγαμε να αντέξεις λίγο ακόμα αγόρι μου… Έλεγα λίγο ακόμα. Φοβόμουν, μήπως δεν αντέξει μέχρι το τέλος. Τι θα κάνουν και οι άλλοι, στην αντεπίθεση…Λέγαμε, θεέ μου δωσ’ του δύναμη σε παρακαλώ, να αντέξει, να είναι πρώτος. Ο άντρας μου τρελάθηκε και έλεγε: Θα πάρει το χρυσό, θα πάρει το χρυσό”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι δεν είχε κάποιον χορηγό από την ίδια του την περιοχή: “Είμαι πολύ στεναχωρημένη σ’ αυτό το θέμα και ο Στέφανος είναι πολύ απογοητευμένος… Γιατί έστειλε πάρα πολλές επιστολές με το βιογραφικό του σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και δεν δέχτηκε κανένας να γίνει χορηγός του. Δεν τον πιστέψανε. Κανείς. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Και τελικά τον πλησίασαν κάποιοι από την Αθήνα, γιατί, όπως του είπαν, τον θαύμαζαν. Και του είπαν θέλουμε να γίνουμε χορηγοί σου γιατί ξέρουμε ότι δεν έχεις κανέναν.”

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GcjINoIsbhM” width=”640″ height=”640″]