Συνελήφθη αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση του γαϊδάρου

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το συμβάν της κακοποίησης ενός άτυχου ζώου στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας και μάλιστα από παράγοντα της αυτοδιοίκησης.

Οι εικόνες που δημοσίευσε μεταξύ άλλων η Κι.Δι. Ζω. Ιωαννίνων δείχνουν το άτυχο ζώο στην άκρη του δρόμου γεμάτο αίματα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, όπως αναφέρει η ανάρτηση, ο άνδρας ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος Ζίτσας είχε δέσει το ζώο στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε στο δρόμο μέχρι που αυτό άρχισε να ματώνει. Έπειτα το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκε. Αμέσως και μετά από τις καταγγελίες των κατοίκων ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για να συλληφθή πράγμα το οποίο συνέβη σήμερα το μεσημέρι. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Ειδικότερα, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε κακοποίηση ζώου ιδιοκτησίας του, που έγινε χθες το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων.

O συλληφθείς θα οδηγηθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.”

Ο ίδιος, βέβαια, αναφέρει ότι πρόκειται για ατύχημα…

Με αφορμή το περιστατικό η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων». Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας. Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».