Τα Γιάννενα στέλνουν μήνυμα κατά του σκοταδισμού

dimos ioanniton

Ένα πανανθρώπινο μήνυμα για αντίσταση στον αντισημιτισμό και σε κάθε μορφή ρατσισμού, διαδίδεται μέσω της παγκόσμιας εκστρατείας #LetThereBeLight που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό «March of the Living».

Στις 9 Νοεμβρίου 1938 οι Ναζί έκαψαν περισσότερες από 1.400 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν «Kristallnacht» (Η Νύχτα των Κρυστάλλων) και αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης.

Στην φετινή εκστρατεία θα συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών  με φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου και προβολή ενός μηνύματος ελπίδας και ενότητας ενάντια στον σκοταδισμό την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος που αναρτήθηκε στον σύνδεσμο της φετινής εκστρατείας είναι: «Η διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι ευθύνη μας και η διάδοση της γνώσης για θέματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα είναι υποχρέωσή μας ώστε η κοινωνία μας να μην ανεχτεί ποτέ ξανά το μίσος, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους ρατσισμό».