Τα οριστικά επιδόματα στα νοικοκυριά για ρεύμα και θέρμανση – Δείτε παραδείγματα

Τι συμβαίνει με τα κοινωνικά τιμολόγια και πότε θα φανούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούςΈχει αλλάξει, ήδη, ο καιρός και έχουμε περάσει σε φάση… χειμωνιάτικη. Αυτό σημαίνει ότι πολλά νοικοκυριά και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ανάγκη θέρμανσης και σίγουρα άπαντες ενδιαφέρονται να ξέρουν ποια είναι τα τελικά επιδόματα, τόσο στον συγκεκριμένο τομέα, όσο και σε εκείνον του ρεύματος, που είναι εξίσου σημαντικός για όλους τους πολίτες, που τα δικαιούνται.

Ως προς το επίδομα ρεύματος, θα υπάρχει διαφορά στο επίδομα ανάλογα τον μήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Για τον Σεπτέμβριο, η επιδότηση από το κράτος είναι 9 ευρώ τον μήνα, ενώ από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι 18 ευρώ τον μήνα.

Η πραγματική μέση αύξηση θα είναι 2 με 3 ευρώ τον μήνα, αντί για 20 ή 50 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι όσοι καταναλώνουν μηνιαία έως 300 κιλοβατώρες.

Σε υψηλότερες καταναλώσεις, από 300 έως 600 κιλοβατώρες δηλαδή, θα υπάρχει έκπτωση από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Ως προς τα κοινωνικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 24 ευρώ τον μήνα, το οποίο σημαίνει μηδενική αύξηση στον λογαριασμό.

Σημειώνεται πως αυτές οι επιδοτήσεις θα φανούν στον επόμενο λογαριασμό.

Στο φυσικό αέριο, η έκπτωση θα είναι 15% στο κόστος και θα μεταφερθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, το κόστος για να βάλει ένας φορολογούμενος πετρέλαιο 2.000 λίτρων για όλη την χρονιά, ήταν 0,80 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας συνολικά τα 1.600 ευρώ. Φέτος το κόστος ανέρχεται σε 2.200 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 600 ευρώ, ενώ το μέσο επίδομα φτάνει τα 300 ευρώ.

Πηγή: news.gr