Θ. Μανταλόβας: Το Πέραμα στέλνει μήνυμα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικών συσχετισμών υπέρ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έστειλε και το Πέραμα, το οποίο επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κ. Μανταλόβας συνεχίζοντας τις περιοδείες του, το διάλογο και τις ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις με τους πολίτες της Περιφερειακής μας ενότητας μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, όχι ως επαναφορά σε μια κανονικότητα, που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει,  αλλά ως ανάγκη της κοινωνίας η οποία βιώνει καθημερινά την υπονόμευση της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του κράτους, την προκλητική εύνοια προς μια μικρή και κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ολιγαρχία που συγκεντρώνει υπερκέρδη και τον  πελατειακό λαϊκισμό που τροφοδοτεί την αναξιοκρατία και οικειοποιείται το κράτος και τους θεσμούς ως λάφυρο.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες στην χώρα από την πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Η απόσταση της Ελλάδας από την Ε.Ε συνεχώς διευρύνεται, παγιωνόμαστε ως χώρα στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης και ευημερίας.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο μικρομεσαίος επαγγελματίας που βιώνει τον αποκλεισμό από το τραπεζικό σύστημα. Όταν τα επιτόκια γι’ αυτόν είναι απαγορευτικά

Το γνωρίζει ο κτηνοτρόφος, αφού η σημερινή κρίση ακρίβειας έχει εξελιχθεί σε υπαρξιακή απειλή, καθώς αδυνατεί να πληρώσει την υπέρογκη αύξηση του κόστους ζωοτροφών. Το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι παραγωγοί στο νομό Ιωαννίνων, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα οδηγούν κατά εκατοντάδες τα ζώα τους σε σφαγή, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος εκτροφής.

Το γνωρίζει ο αξιόπιστος δανειολήπτης, για τον οποίο η αποπληρωμή των δανείων του μοιάζει με ένα νέο Γολγοθά που καλείται να αντιμετωπίσει μόνος και απροστάτευτος.

Τα αυξημένα επιτόκια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, αποτελούν την τέλεια καταιγίδα για τους δανειολήπτες, δημιουργώντας ένα νέο κύμα κόκκινων δανείων.

Το γνωρίζουν τα  αδύναμα ή υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που βρίσκονται στο έλεος των funds και των εταιρειών ειδικού σκοπού, καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες μπορούν ανεξέλεγκτα πλέον να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας!

Και η απάντηση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι σε όλα αυτά είναι τα κάθε είδους pass.

Και μπορεί ο Μητσοτάκης να έλεγε πριν από  4 χρόνια: «…δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα», αλλά είναι προφανές ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την επιδοματική πολιτική.

Η χώρα όμως δεν μπορεί να ζει με επιδόματα και ελεημοσύνες. Δεν μπορεί 12 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να διασφαλίσεις τα αυτονόητα και να περιμένεις ένα πολιτικό, ένα πολιτικάντη θα έλεγα, προς το τέλος, όταν πλησιάζουν οι εκλογές,  να έρθει να σου δώσει ένα, ενώ σου έχει πάρει 10, μπας και μας κοροϊδέψει για άλλη μια φορά, παίρνοντας την ψήφο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανταλόβας.

Στη συνέχεια στάθηκε στην κυβερνητική απουσία και ανικανότητα της Ν.Δ. να λύσει ή έστω να προωθήσει μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τοπικά το Πέραμα.

«Τέσσερα χρόνια «κοσκίνιζαν» γύρω από τα νερά της Παμβώτιδας και αφήνουν μετέωρη μία αμφισβητούμενη από πολλούς Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο του Προεδρικού Διατάγματος για την θωράκιση της λίμνης αλλά δεν μπόρεσαν ούτε να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα.

Ανακοίνωσαν -ο ίδιος ο Πρωθυπουργός-  την κατασκευή του περιμετρικού πεζόδρομου- ποδηλατοδρόμου, το Νοέμβριο του 2021, με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ και έκτοτε αγνοείται η τύχη του έργου.

Δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Περάματος που αφορά στην οδική σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία στο ύψος της Μπαλντούμας αλλά ούτε καν με την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στο Πέραμα από τα Γιάννενα.

Το Πέραμα γνωρίζει ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις 21 Μαΐου με την ψήφο του θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής πολιτικών συσχετισμών με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.