Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Γιατί ο πατέρας μετέφερε την καρδιά της κόρης του στα Γιάννενα και όχι στην Αθήνα

Ενώ ακόμη τα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν έχουν συμπληρωθεί, μια νέα καταιγιστική εξέλιξη έρχεται να εγείρει προβληματισμούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας των τριών παιδιών, όταν «έφυγε» η Ίριδα, στις 21 Μαρτίου 2021, μέσα στην κούνια της, μετέφερε ο ίδιος τα όργανα του παιδιού του στην παθολογανατόμο που θα διενεργούσε την εξέταση, την κυρία Μιτσέλου, οδηγώντας μάλιστα ιδιωτικό φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν.

Τα όργανα δεν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, αλλά στα Γιάννενα, καθώς υπήρχε ανοιχτή δικαστική διαμάχη μεταξύ των γονέων και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Βάσει πρωτοκόλλου έπρεπε να μεταφερθούν με περιπολικό της αστυνομίας στην ιατροδικαστή. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό για κάποιες μέρες. Έτσι, ο πατέρας φέρεται να πρότεινε να πάει ο ίδιος τα όργανα στα Γιάννενα.

O πατέρας παρέδωσε ο ίδιος τα όργανα του παιδιού του στην παθολογανατόμο ενώ είχε μαζί της μία εκτενή συνομιλία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην ιατροδικαστή και πως και η ίδια επηρεάστηκε αρκετά.

Μάλιστα, ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, καθώς η ιατροδικαστής που έκανε την εξέταση είχε συναντήσει τη μητέρα πριν την νεκροψία, η οποία έκλαιγε με λυγμούς.

Ο ίδιος ο πατέρας είχε πει στη συνέντευξη που είχε δώσει τον Φεβρουάριο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Πήγε στα Γιάννενα η καρδιά της Ίριδας και έτσι ήρθε η αιτία θανάτου. Τα μετέφερα εγώ στα Γιάννενα. Τι άλλο να σας πω;»

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, τονίζοντας πως δε φέρει ευθύνη η ιατροδικαστής για τον τρόπο μεταφοράς των οργάνων, αλλά αποκλειστικά η αρμόδια αστυνομική αρχή.

protothema.gr