Τι δουλειές έχει ο Γιώργος Τράγκας στην Ήπειρο;

Στην Ήπειρο βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα ο Γιώργος Τράγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν ήρθα στα μέρη μας για κάποιο ρεπορτάζ ή έρευνα αλλά επισκέφθηκε την περιοχής με την ιδιότητα του επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι.

Στα Ιωάννινα συναντήθηκε, αρχικά, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συνομίλησε μαζί του για τα θέματα της περιφέρειας. Λίγο αργότερα, ο Γ. Τράγκας συνάντησε φίλους του κόμματός του σε γνωστό καφέ.

Στη συνέχεια της περιοδείας του βρέθηκε στο σύλλογο Καλαρρυτών «Η Πίνδος». «Είχα την τύχη να βρεθώ στα Γιάννενα και να θαυμάσω την υπέροχη συλλογή φορεσιών που υπάρχουν εκεί. Οι ευγενείς Ηπειρώτες που με ξενάγησαν μου ανέπτυξαν τα προβλήματα της λειτουργίας όχι μόνο αυτού του ιστορικού συλλόγου, αλλά γενικότερα των πολιτιστικών σωματείων. Οι Καλαρρύτες είναι στα Τζουμέρκα. Τώρα με τον COVID και τα lockdown, απώλεσαν σε όλο αυτό το διάστημα τις  μουσικές εκδηλώσεις και τη διαρκή υπενθύμιση των παραδόσεών τους. Ενδυματολογικών, μουσικών και άλλων. Ουδείς αντιλαμβάνεται στη σημερινή κυβέρνηση ότι η υγεία χωρίς πολιτισμό δεν υφίσταται», σχολίασε ο ίδιος στο facebook.

Λεπτομέρεια: Η μητέρα του δημοσιογράφου έχει γεννηθεί στο χωριό Λιά στη Μουργκάνα και η οικογένειά της έχει στενή συγγένεια με την οικογένεια του Νίκολας Γκατζογιάννη που έγραψε το περίφημο best seller «Ελένη».