Τι λέει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος για τις νέες ταυτότητες

Ως «αστεία πράγματα» χαρακτήρισε όσα ακούγονται από τους συνωμοσιολόγους για τις νέες ταυτότητες ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «βεβαίως» και θα βγάλει, καθώς «δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εξήγησε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη για τις νέες ταυτότητες και ότι τη θέση της Εκκλησίας θα την εκφράσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ωστόσο ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός σε όσα είπε.

«Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης και σημείωσε ότι στο ποίμνιό του δεν υπάρχουν καθολικές αντιδράσεις αλλά λεγόμενα «δεξιά και αριστερά», υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που λέγονται για τσιπάκια είναι αστεία πράγματα».

Σχετικά με όσους επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις νέες ταυτότητες, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος επισήμανε ότι «τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα, αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».