Το νέο κτήριο του λυκείου της Αμερικανικής Σχολής Θεσσαλονίκης δωρεά της οικογενείας Παντελιάδη

Ξεκίνησε πρόσφατα η ανέγερση του νέου κτηρίου του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί δωρεά της οικογενείας Παντελιάδη του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤΡΟ-MYMARKET, προς το σχολείο όπου φοίτησε ως οικότροφος ο ιδρυτής του Ομίλου, Παντελής Παντελιάδης, αποφοιτώντας το 1954. Το «Λύκειο Παντελής Παντελιάδης» θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εμφύσησε στον ιδρυτή του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤΡΟ- MYMARKET την αγάπη και τον σεβασμό για τη γη και τα ζώα, του δίδαξε τις βέλτιστες αγροτικές κι επιχειρηματικές πρακτικές και του έδωσε τα εφόδια για τη επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Δυο σταθμοί, η απόκτηση της ΗΠΕΙΡΟΣ το 1997 και η δημιουργία της πρότυπης Φάρμας ΗΠΕΙΡΟΣ το 2019, τον έφεραν κοντά στην παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα και του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όραμά του: να στηρίξει έμπρακτα, με έρευνα και τεχνογνωσία, τον σύγχρονο Έλληνα κτηνοτρόφο.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε το 1904 και σήμερα προσφέρει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία ως τις μεταπτυχιακές σπουδές, με προσήλωση στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης. Ο Παντελής Παντελιάδης, θερμός υποστηρικτής του έργου της Σχολής, διατηρεί στενούς δεσμούς μαζί της, έχει υπηρετήσει ως Έφορος στη Διοίκησή της και προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες, σε αναγνώριση όσων του προσέφερε η φοίτηση σε αυτήν.

Ο κύκλος της σχέσης αυτής ολοκληρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της οικογενείας Παντελιάδη να χρηματοδοτήσει πλήρως την οικοδόμηση του νέου κτηρίου για το Λύκειο της Σχολής.

Λίγα λόγια για τον Παντελή Παντελιάδη

????????????????????????????????????

Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Φοίτησε, ως υπότροφος οικότροφος, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1954. Στη συνέχεια σπούδασε στη Βιέννη και το Αμβούργο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Ουρανία. Μαζί ίδρυσαν το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ, με στόχο να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα. Από το 1979 η εταιρεία στρέφεται κι επικεντρώνεται στο τυρί, ξεκινώντας την εισαγωγή του, θρυλικού πλέον, Kerrygold. Το χαρτοφυλάκιο της ΟΠΤΙΜΑ αναπτύσσεται δυναμικά στην πορεία των ετών, με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία να είναι παρούσα με τις μάρκες της σε όλες τις κατηγορίες των τυροκομικών προϊόντων της αγοράς. Το 1997 ο Παντελής Παντελιάδης εισέρχεται ενεργά στην πρωτογενή παραγωγή με την εξαγορά της ΗΠΕΙΡΟΣ. Το 2019 δημιουργεί τη Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ, την πιο σύγχρονη και πρωτοποριακή μονάδα εκτροφής αιγοπροβάτων στην Ευρώπη.