Το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Η ευχάριστη ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παραλαβή ενός υπερσύγχρονου πλήρους συστήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας Piezolith 3000 plus του οίκου Richard Wolf για το Τμήμα Λιθοτριψίας. Το νέο αυτό μηχάνημα θα αντικαταστήσει τον παλαιό εξωσωματικό λιθοτρίπτη STORZ MODULITH SLX-MX, ο οποίος μετά από 17 συναπτά έτη παραγωγικής λειτουργίας αποσύρθηκε λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικής κάλυψης.

Το καινούργιο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας για το Τμήμα Λιθοτριψίας του Νοσοκομείου, αγοράστηκε με έκτακτη χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ έναντι ποσού 476.160,00 € με ΦΠΑ. Η σκοπιμότητα της αντικατάστασης και αναβάθμισης αυτής της υπηρεσίας του ΠΓΝΙ είχε τεθεί από τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ προσωπικά στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Ιωάννη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημα αυτό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας, όπως και τις Υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ, για τη συμβολή τους στη διαδικασία της έγκρισης και ολοκλήρωσης αυτής της προμήθειας, δίνοντας λύση σε ένα επείγον και οξύτατο πρόβλημα του Νοσοκομείου μας.

Τις επόμενες ημέρες, το νέο αυτό υπερσύγχρονο μηχάνημα αναμένεται να ελεγχθεί ποιοτικά και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Τμήματος Λιθοτριψίας, καθότι διαθέτει σύγχρονους αυτοματισμούς και εφαρμογές που εγγυώνται πολύ καλύτερο και ταχύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη δυνατή έκθεση του ασθενούς σε ακτινοβολία-Χ (υπερηχογραφικό σύστημα με αυτόματη στόχευση, εφαρμογές παρακολούθησης της τοποθέτησης-θεραπείας ασθενούς κλπ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ #ΠΓΝΙ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Katsakioris στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021