Το ‘πε και το ‘κανε ο Τεντόγλου: Του ακύρωσαν το 8,40 και έκανε 8,41, καταρρίπτοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Τρεις φορές κατέρριψε ο Μίλτος Τεντόγλου  την καλύτερη επίδοση του κόσμου, παίρνοντας προσωπικά την ακύρωση της προσπάθειας του λόγω παππουτσιών το μεσημέρι (15/2).

Ο Έλληνας αθλητής σε πρώτο χρόνο έφτασε τα 8,32μ. και 8,37μ., όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο. Στο τέταρτο άλμα του πέταξε στα 8,41μ. ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ που πέτυχε, το οποίο όμως του πήρε πίσω η παγκόσμια Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως ο Τεντόγλου στο Indoor Tour του Τορούν «πέταξε» στα 8,40 μέτρα σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κλειστό στίβο στον κόσμο, όμως αυτή η επίδοση τελικά ακυρώθηκε από την World Athletics. Aιτία αποτέλεσε το γεγονός πως ο αθλητής έκανε την επίδοση αυτή με μοντέλο παπουτσιών που απαγορεύεται σε αγώνες μήκους.

«Είμαι αηδιασμένος, είναι απλά άδικο» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, για την ακύρωση του άλματός του στα 8,40 μ., στο μίτινγκ του Τορούν στην Πολωνία, που ήταν και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του παπουτσιού του αθλητή.

Παρουσιάζοντας φωτογραφίες των συγκεκριμένων παπουτσιών στην ανάρτησή του, ο Μίλτος Τεντόγλου επισημαίνει πως «μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 μ. γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία. Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος» και ξεκαθαρίζει ότι «θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω».