Τριήμερο με θερμοκρασίες Αυγούστου στη χώρα και πρόβλεψη για βροχή στα Γιάννενα

Αύγουστο θα «φέρει» και πάλι ο καιρός από σήμερα, αφού θα έχουμε θερμή εισβολή που θα κρατήσει τρεις μέρες.

Ο καιρός αναμένεται να έχει θερμοκρασίες μέχρι και 39 βαθμούς, φέρνοντας έτσι ένα κύμα μίνι καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, στην πόλη των Ιωαννίνων φαίνεται πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόστο το Σάββατο αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις και επιδείνωση αργότερα. Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα γενικευτούν επηρεάζοντας και το λεκανοπέδιο και θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από υψηλή ηλεκτρική δραστηριότητα, τοπικές χαλαζοπτώσεις, και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ασθενείς, με εξαίρεση το διάστημα εκδήλωσης καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.