Τζουμέρκα: «Κάθισε» σιδερένια γέφυρα – Κλειστοί δρόμοι, φουσκωμένα ρέματα και ζημιές στην περιοχή

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή των Βόρειων Τζουμέρκων από την κακοκαιρία που ξεκίνησε το Σάββατο στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων:
“Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καθώς, λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης το τελευταίο 24ωρο, υπάρχουν προβλήματα με καταπτώσεις και φουσκωμένα ρέματα.
Κλειστή είναι η πρόσβαση από τη 2η επαρχιακή οδό προς το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και τους συνοικισμούς Πλάκας και Παλιομουχούστι των Ραφταναίων, καθώς η σιδερένια γέφυρα έχει «καθίσει» μετά από ζημιά στο κεντρικό βάθρο της, που προκλήθηκε από τον «φουσκωμένο» Ραφτανίτικο. Ήδη κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων βρέθηκαν στο σημείο και αποφασίστηκε η γέφυρα να παραμείνει κλειστή μέχρι να γίνουν εργασίες αποκατάστασης. Η πρόσβαση στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και στους συνοικισμούς κοντά στο ποτάμι, θα γίνεται μόνο μέσω Ραφταναίων.
Επίσης, μεγάλη προσοχή απαιτείται στον δρόμο μέσα στον οικισμό τών Χριστών, λόγω κατάπτωσης τμήματος του δρόμου. Ή διέλευση από Πράμαντα προς Ματσούκι, Συρράκο, Καλαρρύτες και αντίστροφα προς Πράμαντα θα γίνεται από τον περιφερειακό δρόμο των Χριστών μέχρι νεωτέρας. Ήδη κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν μεταβεί στο σημείο για να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.”
Όλα τα νέα και οι ειδήσεις για την Ήπειρο στο Google News του ipeirotika.gr