Βίντεο: Σερβιτόρος σώζει με λαβή Χάιμλιχ γυναίκα που έτρωγε σε εστιατόριο στη Ζάκυνθο

Σωτήρια αποδείχθηκε για μια γυναίκα στη Ζάκυνθο η επέμβαση ενός σερβιτόρου όταν την είδε να πνίγεται ενώ έτρωγε σε εστιατόριο στην περιοχή Καλαμάκι.Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, η γυναίκα πνίγηκε με κάτι που έφαγε με τον συνδαιτημόνα της αρχικά να προσπαθεί να τη βοηθήσει με χτυπήματα στην πλάτη.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, όμως, η γυναίκα εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναπνοή της μέχρι που ένας από τους σερβιτόρους χρησιμοποίησε τη λαβή Χάιμλιχ με την οποία κατάφερε να ξεμπλοκάρει της αεροφόρες οδούς.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το tempo24.news παράλληλα με τη λαβή που εφάρμοσε ο σερβιτόρος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε καλέσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο να παραλαμβάνει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η λαβή Χάιμλιχ

Η σωτήρια αυτή λαβή είναι ένας χειρισμός που σκέφτηκε ο Χένρι Χάιμλιχ, ένας Αμερικανός θωρακοχειρουργός ο οποίος, αφού έμαθε πως εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό από ξένο σώμα, σκέφτηκε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσει τον αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες και να απομακρύνει το αντικείμενο που φράζει τον αεραγωγό του θύματος.

Πρώτες Βοήθειες/Πνιγμονή