Υπάλληλοι πήγαν στην Περιφέρεια Ηπείρου με πλαστά πιστοποιητικά rapid test

Απίστευτα περιστατικά συνέβησαν στην Περιφέρεια Ηπείρου όταν υπάλληλοι αποφάσισαν να εμφανιστούν με πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid test σε Υπηρεσίες τους.

Πρόκειται για βεβαιώσεις από τις οποίες λείπει το χαρακτηριστικό barcode και φυσικά όσοι τις προσκόμισαν έγιναν άμεσα αντιληπτοί. Για το περιστατικό είναι ενήμερος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος βρίσκεται σήμερα στα Γιάννενα και είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Σε περίπτωση νέων τέτοιων περιστατικών θα υπάρξει προσφυγή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

«Σήμερα κυκλοφορώ εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες γιατί κάποια κουρελόχαρτα που δίνονται από κάποιους επιτήδειους ότι έκαναν τεστ δεν έχουν καμία αξία. Αν ξαναέρθουν τέτοια χαρτιά θα πάνε στον Εισαγγελέα. Οι βεβαιώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος» τόνισε ο Περιφερειάρχης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. ανέφερε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «πρέπει να πάνε σε ιδιωτική δομή, να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο και να πάρουν την κανονική βεβαίωση. Βεβαιώσεις χειρόγραφες και που δίνουν κάποιοι δεν γίνονται αποδεκτές. Και πολύ σωστά πράττει ο Περιφερειάρχης και εκδίδει την εγκύκλιο».

Να σημειώσουμε ότι τα πλαστά rapid test εκδίδονται με πολύ χαμηλότερο ποσό των 10 ευρώ που είναι το πλαφόν στα διαγνωστικά κέντρα.