Αυτά είναι τα μυστικά ψυγεία που θα αποθηκεύονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας βρίσκονται τα 14 ψυγεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα εμβόλια που έρχονται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Το Newsbeast.gr βρέθηκε στο χώρο, όπου βρίσκονται τα 4 ψυγεία βαθιάς καταψύξεως, όπου θα αποθηκευτούν, οι πρώτες παρτίδες εμβολίων της Pfizer για τις ανάγκες της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες δόσεις αναμένονται το προσεχές Σάββατο, ενώ το συγκεκριμένο εμβόλιο απαιτεί για να διατηρηθεί θερμοκρασία στους μείον 80.

Κάθε ένα από τα ψυγεία που βλέπετε  χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου. Αμέσως  μόλις φτάσουν στη χώρα μας θα μπουν σε αυτά τα ειδικά ψυγεία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πρώτα στα νοσοκομεία ( για τους υγειονομικούς) σε iso boxes με παγοκύστες και ειδικό καταγραφικό θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι η διάρκεια ζωής τους είναι μόλις 5 ημέρες σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμούς, δηλαδή θερμοκρασία απλού ψυγείου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από τη στιγμή που το εμβόλιο θα φύγει από τις αποθήκες για να πάει στα εμβολιαστικά κέντρα, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται άμεσα, λόγω της μικρής αυτής διάρκειας ζωής.

Συνεπώς, εκτός από τους πολίτες που έχουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, θα υπάρχουν και αναπληρωματικοί. Στόχος της κυβέρνησης είναι, εάν όλα πάνε καλά και η Ευρώπη στείλει τις απαραίτητες ποσότητες εμβολίων, να εμβολιάσει 2,5 εκατ. κατοίκους μέχρι τον Μάρτιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος