Δήμος Ιωαννιτών και ΟΚΠΑΠΑ συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία

Η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κάποια αναφορά/διευκρίνιση για την Συρία, ωστόσο ούτως ή άλλως η Ελλάδα προχωράει αυτές τις μέρες στην αποστολή βοήθειας και στη Συριά σε συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

“Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη γειτονική μας Τουρκία έχει δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ζουν εδώ και μέρες σε τραγικές συνθήκες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α)» κατόπιν επικοινωνίας με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας  θα συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας καλούνται να συνδράμουν οι πολίτες με είδη όπως:

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ)

Παλτά –Μπουφάν

Αδιάβροχα

Μπότες- Γαλότσες

Παντελόνια

Γάντια

Κασκόλ

Σκουφάκια

Κάλτσες

Εσώρουχα

 

ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

Σκηνές

 Κρεβάτια

Στρώματα (για σκηνές)

Κουβέρτες 

Υπνόσακοι

Σόμπες υγραερίου, θερμάστρες

Φιάλες υγραερίου

Θερμός

Φανάρια χειρός

Powerbank

Γεννήτριες

Τρόφιμα μακράς διάρκειας – Κονσέρβες

Παιδικές Τροφές

Πάνες

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που βρίσκεται στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου  11- κατάστημα  126) από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2651030504, 2651054266.”