Γιάννενα: Συνελήφθη στην πορεία του Πολυτεχνείου για επίθεση εναντίον αστυνομικών

Συνελήφθη χθες (17-11-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα ένας άνδρας, κατά τη διάρκεια πορείας για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, νόμο περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι προ της σύλληψής του βρίσκονταν σε ομάδα περίπου 100 ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία, τα οποία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας κοντάρια, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον της Διμοιρίας Υποστήριξης Ιωαννίνων, που ήταν παρατεταγμένη σε σημείο του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν κοντάρι με κομμάτι μαύρου υφάσματος καθώς και μαντήλι (για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου), τα οποία κατείχε ο κατηγορούμενος, όπως επίσης και 6 πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ από το σημείο του περιστατικού προσήχθησαν ακόμη 10 άτομα. 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.