Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών

Αδιανόητο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες, όταν τρεις εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννίνων, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των χημικών που εισέπνευσαν από κάδους ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εργαζόμενες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο χθες το βράδυ όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα, γιατί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, μετά το άδειασμα των κάδων ανακύκλωσης, το βράδυ, στο κέντρο της πόλης, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, εξαιτίας των χημικών που κάποιοι είχαν πετάξει μέσα στους κάδους !

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, για το πρωτοφανές ατύχημα αναφέρει: «Προφανώς δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν η κυβέρνηση δεν είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Τα ίδια χημικά που εισέπνευσαν οι συνάδελφισσες μας και κατέληξαν στο νοσοκομείο τα εισέπνεαν οι διαδηλωτές αλλά και όλοι όσοι περνούσαν τυχαία χθες από το κέντρο της πόλης.

Σίγουρα όμως είναι εγκληματικό το γεγονός επικίνδυνες χημικές ουσίες βρέθηκαν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης λες και πρόκειται για χαρτόκουτα!

Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά ούτε η πρώτη φορά που εργάτες καθαριότητας βρίσκονται στο νοσοκομείο εξαιτίας τέτοιων συμβάντων.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να προστατεύσει τις ζωές των εργατών ως οφείλει! Να λάβει κάθε μέτρο ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Ευχόμαστε στις συναδέλφους μας να γίνουν γρήγορα καλά και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλάι τους για ο,τι χρειαστεί όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή».

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις τρεις εργαζόμενες της υπηρεσίας καθαριότητας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι τρεις εργαζόμενες εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά την διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση.

Την πλήρη διερεύνησή του άλλωστε ζήτησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές αρχές. «Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις τρεις εργαζόμενες και σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας που δίνει καθημερινά τον αγώνα του για μια καθαρή πόλη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος.