Γιαννιώτης καταδικάστηκε για τον βιασμό της κόρης του – Αντιδράσεις για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Ήταν Σεπτέμβριος του 2021 όταν εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αρτας μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα.

Πρωταγωνιστής και κατηγορούμενος στην υπόθεση μέλος γνωστής οικογένειας στα Ιωάννινα ο οποίος σύμφωνα με την κόρη του που βρήκε το κουράγιο να τον καταγγείλει μόλις έφτασε 18 ετών για την σεξουαλική κακοποίηση που υφίστατο στην ηλικία των 10-11 ετών. Την υπόθεση φέρνει στο φως ξανά το Documento με αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα έγιναν αλλά και με το ερώτημα για ποιο λόγο δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταδικασθέντα όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοια εγκλήματα.

Αναφέρει το Documento μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά :

“Τον περασμένο Σεπτέμβρη εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αρτας μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα. Πρωταγωνιστής και κατηγορούμενος στην υπόθεση μέλος γνωστής οικογένειας στα Ιωάννινα με διαχρονικούς δεσμούς με τη ΝΔ. Ο συγκεκριμένος διαθέτει μακρά πορεία στον ιδιωτικό τομέα και έχει σταδιοδρομήσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες…

Ο Γιαννιώτης παράγοντας βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελία της ίδιας του της κόρης το 2018. Λίγους μήνες πριν η κοπέλα είχε κλείσει τα 18 της χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα είχε σιωπήσει. Προτίμησε να αναμετρηθεί μόνη της με τον εφιάλτη και κατάφερε να βγει νικήτρια. Κανείς δεν γνώριζε όσα συγκλονιστικά είχε βιώσει στην τρυφερή ηλικία των έντεκα ετών από τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή με το ευυπόληπτο όνομα στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. Η ίδια ίσως να μη μιλούσε ποτέ εάν δεν συνέβαινε αυτό που την έκανε να αναβιώσει τον παιδικό της εφιάλτη: όπως είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της παρενοχλούσε ανήλικες φίλες της. Τότε αποφάσισε να τον καταγγείλει, αφού πρώτα μίλησε στη μητέρα της.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο. Οπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη τον περασμένο Ιούλιο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος. Μάλιστα η απόφαση για χορήγηση αναστολής δεν ήταν ομόφωνη καθώς διαφώνησαν δύο ένορκοι και ένας δικαστής.”

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Documento ΕΔΩ.