Ιωάννινα -Τελ Αβίβ: Απευθείας πτήσεις με Aegean

Μία νέα σελίδα ανοίγει για τα Ιωάννινα και το αεροδρόμιο της περιοχής. Κι αυτό γίνεται από την AEGEAN η οποία ανακοίνωσε επίσημα την απευθείας σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίστηκε και στη συνάντηση εργασίας που είχαν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, η AEGEAN αυξάνει την δραστηριότητά της από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης όσο και της Ηπείρου συνολικά. 

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με ένα από τα νέα αεροσκάφη Α320neo της AEGEAN. Οι  πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου του 2023, ενώ προβλέπεται να διαρκούν έως και το τέλος της θερινής περιόδου τον Οκτώβριο.

Στη συνάντηση εργασίας που έγινε στο αεροδρόμιο συζητήθηκε εκτενώς η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με όλους τους φορείς της περιοχής ώστε το νέο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της AEGEAN,  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης και εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Μαρίνα Σπυριδάκη, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων Στέφανος Σαδόπουλος, η Διευθύντρια Πωλήσεων Βορείου Ελλάδας και Βαλκανίων Ειρήνη Σιδηροπούλου και η Διευθύντρια Σταθμού της AEGEAN στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων Δήμητρα Γκούρα.

Επίσης συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Η κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, ανακοινώνοντας την έναρξη των νέων πτήσεων επισήμανε: «Τα Ιωάννινα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποτελούν προορισμό με πλούσιο τουριστικό προϊόν, μοναδικό φυσικό κάλος και  εξαιρετική προοπτική για τουριστική δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η AEGEAN ανταποκρινόμενη στο διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών αλλά και των ανθρώπων της, επενδύει στη δυναμική της περιοχής και ξεκινά ένα νέο απευθείας δρομολόγιο, διασυνδέοντας από την προσεχή θερινή περίοδο τα Ιωάννινα με το Τελ Αβίβ με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις. Με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων, των τοπικών αρχών αλλά και την ανταπόκριση των ίδιων των επισκεπτών που θα ταξιδέψουν μαζί μας για να γνωρίσουν τον τόπο, φιλοδοξούμε το νέο αυτό δρομολόγιο να αποτελέσει ένα επιτυχημένο εγχείρημα, και γιατί όχι αφετηρία και για άλλες αντίστοιχες προσπάθειες».

Στην ερώτηση αν εξετάζονται κι άλλες απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σημείωσε ότι «έγινε συζήτηση και για άλλες συνδέσεις, αλλά είναι πολύ σημαντικό να πετύχει αυτό το νέο εγχείρημα που μπορεί να ανοίξει κι άλλους δρόμους».

«Είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη καθώς κάτι για το οποίο έγιναν πολλές προσπάθειες, γίνεται πραγματικότητα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Aegean που βοηθά και δρομολογεί την πρώτη πτήση. Ξέρουμε ότι έχουμε υψηλή επισκεψιμότητα από το Ισραήλ και πιστεύουμε ότι η απευθείας πτήση θα αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Έκανε γνωστό ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε ψηφιακή καμπάνια προβολής της περιοχής στο Ισραήλ, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα αποκλειστικά για τους Ισραηλινούς ενώ ο ίδιος θα συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο στο Ισραήλ με αυτοδιοικητικούς από όλο τον κόσμο όπου θα παρουσιάσει τον προορισμό «Ιωάννινα». 

«Σήμερα είναι μία ημέρα όπου ένα πολυσυζητημένο θέμα παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς θα το στηρίξουμε. Η επισκεψιμότητα από το Ισραήλ είναι μεγάλη. Με την απευθείας γραμμή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εμείς θα βοηθήσουμε και ευχαριστούμε την AEGEAN για την πρωτοβουλία αυτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη νέα πτήση. «Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς ως ΥΠΑ θα κάνουμε ότι μπορούμε για την εξυπηρέτηση», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η AEGEAN δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και πραγματοποιεί καθημερινά δύο δρομολόγια από και προς Αθήνα, διασυνδέοντας τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με ένα δίκτυο περισσότερων από 150 προορισμών σε 44 χώρες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται ως εξής:

  Αναχώρηση από Ιωάννινα Άφιξη στο Τελ Αβίβ  
Τέταρτη 22:40 01:00 τοπική ώρα
Σάββατο 22:40 01:00 τοπική ώρα

 

  Αναχώρηση από Τελ Αβίβ Άφιξη στα Ιωάννινα
Τέταρτη 19:40 τοπική ώρα 22:00
Σάββατο 19:40 τοπική ώρα 22:00