Η συγκλονιστική στιγμή που μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ ακούει τη «Λίμνη των Κύκνων» και αρχίζει να θυμάται

Η πρώην μπαλαρίνα Μάρτα Γκονζάλεζ έπασχε από Αλτσχάιμερ αλλά όταν άκουσε ξανά τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι, το σώμα της θυμήθηκε και άρχισε να χορεύει.

Η Μάρτα Γκονζάλεζ μπορεί να έχει «φύγει» από τη ζωή όμως ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται η δύναμη της μουσικής, η οποία μπορεί να νικήσει ακόμα και την άνοια.

 

Η υπέροχη στιγμή που η πρώην πρίμα μπαλαρίνα της Νέας Υόρκης, αναγνωρίζει τον ήχο, αποτυπώθηκε σε βίντεο και είναι άκρως συγκινητική. Η Ισπανίδα μπαλαρίνα σε αναπηρικό καροτσάκι πια και χτυπημένη από Αλτσχάιμερ αρχίζει να χορεύει με τα χέρια της και να ερμηνεύει τη χορογραφία που είχε παρουσιάσει στα νιάτα της.

Το βίντεο, γυρίστηκε πέρυσι, αλλά ήρθε ξανά στην επιφάνεια και άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, το παρακολούθησαν στα social media.

«Αυτό ράγισε την καρδιά μου σήμερα το πρωί. Οι αναμνήσεις του μυαλού, η θλίψη για εκείνους που πάσχουν ή έχουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Εάν η μουσική και ο χορός μπορούν να αποκαταστήσουν ή να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη, αυτό είναι τόσο πολύτιμο», έγραψε σε tweet της η χορογράφος και σκηνοθέτιδα, Arlene Phillips.

Πηγή: ert.gr