Ιωάννινα: 35 ασθενείς παραμένουν στον οίκο ευγηρίας – Έκκληση του ιδιοκτήτη για μεταφορά τους

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων τονίζει ο ιδιοκτήτης του, κ. Ζιαμπίρης μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Ο ίδιος κάνει έκκληση προς τους αρμοδίους για τη μεταφορά των 35 ηλικιωμένων ασθενών covid οι οποίοι παραμένουν στο Γηροκομείο στα Γιάννενα. ‘Οπως αποκάλυψε από τους συνολικά 56 νοσούντες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Ηπείρου μόλις 21 ασθενών τη στιγμή που οι εναπομείναντες χρειάζονται άμεση νοσηλεία, δεδομένου ότι το αποδεκατισμένο από τον κορονοϊό προσωπικό του Γηροκομείου είναι μόλις 4 άτομα και ένας γιατρός. Το σύνολο του προσωπικού, όπως είπε δεν επαρκεί ούτε καν για τη σίτιση των ανθρώπων.

Ο κ. Ζαμπίρας είπε ότι το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου σε εργαζόμενη του Γηροκομείου και μολονότι απομονώθηκε άμεσα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της βάρδιας, ο γενικός υγειονομικός έλεγχος ξεκίνησε την επόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου οπότε και διαπιστώθηκε η εκτεταμένη διασπορά. Συγκεκριμένα διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό 45 τρόφιμοι και 10 εργαζόμενοι στο Γηροκομείο.