Μακελειό στη Βιέννη: Επίθεση και αναφορές για 7 νεκρούς

Πολύνεκρη φαίνεται ότι είναι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά το ένοπλο χτύπημα που εξαπέλυσε σε συναγωγή, με το ίδιο Μέσο να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς.

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», έγραφε η σχετική ανάρτηση.

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την Αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση στη Βιέννη, όπως αναφέρει το newsbeast.gr

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Άλλα ΜΜΕ της χώρας τόνιζε πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.