Ο Θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή έρχεται στα Γιάννενα, στο θέατρο ΕΗΜ

“Ο Θησαυρός της Βαγίας”, μετά από τις sold out παραστάσεις την φετινή θεατρική σαιζόν (Οκτώβριος 2022- Απρίλιος 2023) ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας.

Η θεατρική παράσταση έρχεται στα Γιάννενα, στο θέατρο ΕΗΜ Φρόντζου στις 14 Ιουλίου, στις 21:00. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία, με εξαμελή θίασο και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της μοναδικής μουσικοσυνθέτη και σολίστ ακορντεόν από την Σαμοθράκη, Ζωής Τηγανούρια.

Το έργο

Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες!

Η Ζωρζ Σαρή έγραψε τον Θησαυρό της Βαγίας, το πρώτο της μυθιστόρημα, με υλικό από την πραγματική της ζωή το 1969. Ήρωες του έργου είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που αναφέρει είναι υπαρκτά.