«Παραδώστε μας τον ύποπτο της δολοφονίας της 27χρονης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Κάλεσμα στις ελληνικές Αρχές απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι, να εκδόσουν τον ύποπτο για τον θάνατο της 27χρονης στην Κω.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να εκδώσει τον ύποπτο σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για το έγκλημα της Κω.

Δείτε το tweet του Ματέους Μοραβιέσκι:

Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» στραγγαλισμό της 27χρονης, γι’ αυτό και ο Πολωνός πρωθυπουργός κάνει λόγο για άγρια δολοφονία. Στην Κω ανοίγει νέος κύκλος ερευνών για τον θάνατό της και έτσι τις επόμενες ώρες αναμένεται και άλλα άτομα να βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα στον 32χρονο ότι βρέθηκε η σορός της στις Αλυκές. Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη και κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης, ωστόσο ο ίδιος το μόνο που έχει παραδεχθεί είναι ότι είχαν σεξουαλική επαφή.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που σκότωσε εκείνος την 27χρονη, να έχει συνεργό. Και αυτό γιατί το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας, δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί μόνο από ένα άτομο.

Παράλληλα, έχει γίνει μπαράζ δημοσιευμάτων στα πολωνικά ΜΜΕ για τον θάνατο της 27χρονης. Ο πολωνικός τύπος κάνει εκτενή αναφορά στην αδικοχαμένη κοπέλα που έφυγε από το Βρότσλαβ, τον τόπο καταγωγής της, προκειμένου να δουλέψει το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο της Κω.