Πρέβεζα: Έπεσαν τσιμεντένια τμήματα από οροφή τάξης σε σχολείο

Στην επικινδυνότητα που υπάρχει σε αίθουσα εργαστηρίου του ΕΠΑΛ Πρέβεζας λόγω πτώσης σοβάδων από την οροφή, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Ιωσήφ Στύλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στην οποία αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, μετά από ενημέρωση για πτώση τσιμεντένιων τμημάτων της οροφή των εργαστηρίων οχημάτων του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Πρέβεζας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για μαθητές και καθηγητές, καλεί το Δήμο , την Αντιπεριφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες τους να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος για τη γρήγορη και ουσιαστική αντιμετώπιση του”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ), στην οποία αναφέρει:

“Για δεύτερη φορά , μέσα σε λίγο καιρό , είχαμε πτώση τσιμεντένιων τμημάτων και μεταλλικών αντικειμένων της οροφής των εργαστηρίων οχημάτων του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Πρέβεζας και μάλιστα εν ώρα μαθήματος , με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν μαθητές και καθηγητές . Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό καθώς οι διευθύνεις των Σχολείων κατ’ επανάληψη έχουν ενημερώσει το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση . Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με απειλές και δικαστικές αποφάσεις κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση αλλά κλείνει τα μάτια στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων , των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

H Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρέβεζας καταγγέλλει τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης και του Υπουργείου και καλεί το Δήμο Πρέβεζας και όλους τους αρμόδιους φορείς , να επιληφθούν άμεσα για την ουσιαστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Απαιτούμε και διεκδικούμε το αυτονόητο : Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία που να καλύπτουν τις μορφωτικές ανάγκες του λαού”.

Πηγή: atpreveza.gr