Σκόρπια Φύλλα: Η Ήπειρος και ο μουσικός της πολιτισμός σε μία παράσταση

Ήπειρος, είναι το αντάμωμα των ανθρώπων από το χωριό ή την πόλη, στην πλατεία τη μέρα του πανηγυριού…

Μουσική, όργανα, φωνές, αγκαλιασμένα να ακολουθούν τα βήματα του χορευτή… Αυτό είναι Ήπειρος, το όνομα της οποίας φέρει και το μουσικό σχήμα που θα μας ταξιδέψει σε αυτή τη μοναδική στο είδος της παράσταση για τον μουσικό πολιτισμό της, τα «Σκόρπια Φύλλα», υπό την μουσική επιμέλεια και τον ήχο του κλαρίνου του Γιώργου Κωτσίνη και τους Κώστα Κίκιλη στο βιολί και Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο.

Σε αυτήν συναντούν τέσσερις ξεχωριστές στο είδος τους φωνές:

Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Γρίβα, Λευκοθέα Φιλιππίδη και Ρία Ελληνίδου. Την μουσική αυτή παρέα συμπληρώνουν οι κορυφαίοι μουσικοί Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαούτο και ο Πέτρος Παπαγεωργίου στο ντέφι.

“Σκόρπια Φύλλα είναι οι νότες που πλέκονται μία-μία για να υφάνουν τραγούδια που αναβλύζουν
μνήμες…

Σκόρπια Φύλλα είναι οι σκέψεις των ξενιτεμένων αλλά και όσων έμειναν πίσω να τους καρτερούν…”

Μία παράσταση που όμοιά της δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Μια φρέσκια, αλλά ταυτόχρονα βαθιά προσέγγιση της μουσικής αυτής, με ένα δοκιμασμένο σύνολο οργάνων, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.

Παραγωγή της ATW Productions στο πλαίσιο του Live Stage Web Project – In Concert

Το Live Stage Web Project είναι ένα εγχείρημα της ATW Productions που εν μέσω πανδημίας επιχείρησε να διατηρήσει σε επαφή τον κόσμο των καλλιτεχνών με το κοινό και κρίνοντας από την αποδοχή που έτυχε, το πέτυχε. Μέσα από τις μουσικές βραδιές με τίτλο «Ζωντανοί Μουσικοί» και με το πέρασμα των μηνών γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία θεματικών μουσικών παραστάσεων που θα αγγίζουν Έλληνες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό και που όμοιές τους δε θα υπάρχουν στο διαδίκτυο. Μία από αυτές είναι τα «Σκόρπια Φύλλα», ένα αφιέρωμα στο μουσικό πολιτισμό της Ηπείρου, που στόχο έχει να προσεγγίσει τους απανταχού Ηπειρώτες και να τους ταξιδέψει έστω και νοερά, στον τόπο τους.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από 9 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου για On Demand Streaming (Διαδικτυακή προβολή), μέσω του ticketservices.gr, όλες τις ώρες της ημέρας για όλες τις συσκευές.

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/skorpia-fylla-online-streaming/?lang=el

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qKGNKuIuGHU” width=”640″ height=”640″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=b65oiwC33mw” width=”640″ height=”640″]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=u4JFzNnNa1o” width=”640″ height=”640″]