Ξεκίνησαν από Αλβανία για Πειραιά παράνομα με… 600 ευρώ αλλά έφτασαν μέχρι το Πωγώνι

Στη σύλληψη αλλοδαπών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (13-10-2021) αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για αλλοδαπούς οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε σημεία της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων να μεταφέρουν και να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπούς, που εξακριβώθηκε ότι νωρίτερα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν οδηγό που είχε παραλάβει με το αυτοκίνητό του και μετέφερε δύο αλλοδαπούς με σκοπό να τους μεταφέρει στον Πειραιά έναντι χρηματικής αμοιβής 600 ευρώ ο καθένας. 

Στη δεύτερη περίπτωση, ο συλληφθείς οδηγός μετέφερε παράτυπο μετανάστη με προορισμό την Κόρινθο έναντι άγνωστης αμοιβής.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.