Στο Βυζαντινό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων η Μερόπη Τζούφη – Τα προβλήματα που συζητήθηκαν

Συναντήσεις με τους εργαζομένους του Βυζαντινού και Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που ευτελίζει τον πολιτιστικό πλούτο και τα μουσεία της χώρας.
Όπως αποτυπώθηκε και στην κοινοβουλευτική συζήτηση, όπου το νομοσχέδιο πέρασε επί της αρχής μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για συστηματική έλλειψη διαλόγου και διαβούλευσης, σκόπιμη υποστελέχωση ώστε να δικαιολογηθεί η διαχείρισή των μουσείων από ιδιώτες, όπως και για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι των δύο μουσείων των Ιωαννίνων. Στη συζήτηση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, όπως και στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των μουσείων και την αλλαγή του διοικητικού μοντέλου. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Βυζαντινού και Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έθιξαν το έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συντήρηση και την ανάδειξη των μνημείων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να αποδυναμώσει τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως και κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, αδιαφορώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά και τις επιπτώσεις στην οικονομία των περιοχών που εδρεύουν χώροι πολιτισμού.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφωνεί κάθετα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού. Συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και στηρίζει τους αγώνες των ανθρώπων που υπηρετούν το Πολιτισμό, ενώ δεσμεύεται για την κατάργηση όλων των διατάξεων που υπονομεύουν τα πολιτιστικά αγαθά και αμφισβητούν το δημόσιο χαρακτήρα τους.