«Το Φεστιβάλ των Δέντρων» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Αρτέον Εκδοτική, τις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το εργαστήριο Οικολογίας ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και τον Σύλλογο Προστασίας  Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο  του  Φεστιβάλ των Δέντρων και της εικαστικής έκθεσης με έργα δέντρων της ελληνικής φύσης και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που εγκαινιάζεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Μουσείο.

Ειδικότερα:

  • Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου (ώρες 11:00 και 12:00) πραγματοποιούνται δύο παραστάσεις αφήγησης, για παιδιά, ηλικίας 4 έως 8 ετών. Οι μικροί φίλοι θα μάθουν για «Τα δέντρα όλου του κόσμου», μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Μαχαίρα και τη μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη.
  • Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου (ώρα 11:00) προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Λίμνη Παμβώτιδα: ένα καταφύγιο ζωής και φύσης» ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, με θέμα τη βιοποικιλότητα. Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και γύψινες φιγούρες που θα παραπέμπουν σε είδη που απαντώνται στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας. Επιπλέον, θα διασκεδάσουν με ευφάνταστα παιχνίδια μαθαίνοντας για το πλούσιο οικοσύστημα της Λίμνης.
  • Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου (ώρα 11:00), παιδιά, ηλικίας 4 έως 8 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων «Λίμνη Παμβώτιδα», και στη συνέχεια να πάρουν μέρος σε εικαστικό εργαστήρι και παιχνίδια με θέμα τη βιοποικιλότητα. Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν πρωτότυπα έργα χρησιμοποιώντας απλά φυσικά υλικά όπως φύλλα και καρπούς και στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε ομαδικά δημιουργικά παιχνίδια γνωρίζοντας το οικοσύστημα της Λίμνης Παμβώτιδας.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr