Γιάννενα: Στο Νησί το βραβείο για τον ομορφότερο κήπο

Ένας υπέροχος κήπος σε παραδοσιακή κατοικία του Νησιού είναι αυτός που διακρίθηκε και βραβεύθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έγινε και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έναν κήπο που έχει φωτογραφηθεί από εκατοντάδες τουρίστες ενώ κατά καιρούς αποτέλεσε σκηνικό για τηλεοπτικές εκπομπές και φωτογραφήσεις περιοδικών.

Η κ. Ευφροσύνη Λιάσκου- Πέτσιου αφιερώνει αρκετό χρόνο σε καθημερινή βάση για την περιποίηση των λουλουδιών τα οποία αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του έτους.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βασίλη Βλέτσα ο γιος της ο οποίος είχε αποστείλει και τις φωτογραφίες.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Νησί αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κάτοικοί του φροντίζουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας σε δήλωσή του τόνισε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος δέχθηκε και φέτος δεκάδες φωτογραφίες από διάφορα σημεία της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων.

«Ευχαριστούμε πραγματικά για την ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε στην επιλογή. Η αυλή που βραβεύθηκε αποτελεί ένα έργο τέχνης. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του Δήμου μας και έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού και ιδιαίτερα κολακευτικών σχολίων από τους επισκέπτες», ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

Από τον αντιδήμαρχο δόθηκαν στον κ. Κώστα Πέτσιο ένα αναμνηστικό λεύκωμα, το έμβλημα του Δήμου και μία δωροεπιταγή από την Henkel Hellas και τα My Market.