Μιχάλης Πλιάκος: Ο Δήμος Ζίτσας ξεχωρίζει για τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα

Για τα πλεονεκτήματα του Δήμου Ζίτσας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος της περιοχής και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη “Έντιμη Πολιτεία”, Μιχάλης Πλιάκος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολλά και διαφορετικά που κάνουν το Δήμο να ξεχωρίζει όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο. “Είναι ένας ζωντανός Δήμος με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως η μοναδική λατομική ζώνη, η μοναδική βιομηχανική περιοχή, η μοναδική αμπελουργική ζώνη της Ηπείρου αλλά και ο Καλαμάς, οι φυσικές ομορφιές, οι αρχαιολογικοί χώροι και το αεροδρόμιο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν, όπως αναφέρει, πολύ σημαντικές προσπάθειες για την προώθηση της περιοχής τουριστικά αλλά παράλληλα δεν έμειναν πίσω οι ανάγκες των κατοίκων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βοήθεια στο σπίτι με σκοπό να μην μείνει κανείς ηλικιωμένος μόνος και αβοήθητος καμία στιγμή.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενεργειακό κομμάτι, στο οποίο ο Δήμος πληρώνει τριπλάσιο κόστος ενεργειακό προσπαθώντας να απορροφήσει είτε με βοήθεια και χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία είτε από ίδιους πόρους με σκοπό να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. Η περιοχή του Δήμου Ζίτσας είναι μια μεγάλη περιοχή που σίγουρα έχει πολλές απαιτήσεις αλλά παράλληλα και μεγάλο πληθυσμό τον οποίο θέλει να διατηρήσει ο Δήμος.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξής ο Μιχάλης Πλιάκος είχε αναφερθεί επίσης και στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής αλλά και ποιες ενέργειες, συνέργειες και δράσεις έγιναν ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Ζίτσας εξωστρέφεια και να την διατηρήσει.

Παράλληλα σημαντικό έργο στην περιοχή αποτελεί ο χώρος ανακύκλωσης όλων των δημοτών του Δήμου Ζίτσας. ¨Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής που με πολύ κόπο και αγώνα κατάφερε να εκπονήσει τη μελέτη και να κατασκευάσει το έργο που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης” ανέφερε.