Συνταγή για παραδοσιακή κασιόπιτα

Η κασιόπιτα είναι μια από τις πλέον παραδοσιακές και αγαπημένες ηπειρώτικες πίτες. Χρειάζεται λίγα υλικά και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

  • 13 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1ποτήρια νερό
  • τριμμένη φέτα (200-300 γρ. ανάλογα με τα γούστα)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το γάλα και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατέυουμε με ένα σύρμα να μην μας σβολιάσει. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετό αραιός και όχι σαν ζυμάρι. Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με λίγη μαργαρίνη και απλώνουμε και λίγο λάδι (την μαργαρίνη την βάζουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας). Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί και πασπαλίζουμε με την φέτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερσμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις μέχρι η πίτα να ψηθεί και να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα (περίπου 1 ώρα).